Ferrari: «Δεν ήταν ποινή» η τιμωρία της Red Bull για τη παραβίαση του budget cap


Ο διευθυντής της Ferrari, Frederic Vasseur, φρονεί πως η ποινή της Red Bull για την παράβαση του ορίου στο budget δεν ήταν αρκετή για να την επηρεάσει αγωνιστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL
  • 8/4/2023

Η Red Bull τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7,5 εκ. δολαρίων και μείωση χρόνου σε CFD και αεροδυναμική σήραγγα για το πρωτάθλημα του 2023, καθώς βρέθηκε να έχει ξεπεράσει το όριο στον προϋπολογισμό για τη σεζόν του 2021.

Ο ανταγωνισμός εξέφρασε από νωρίς τη δυσαρέσκειά του για το εύρος της ποινής, αλλά και για το αν αυτή θα επηρεάσει την απόδοση της ομάδας στην πίστα.

Με τη μέχρι τώρα εικόνα της RB19 να φανερώνει απόλυτη κυριαρχία, με τρεις νίκες και pole positions σε ισάριθμους αγώνες, ο Frederic Vasseur κρίνει πως η ποινή δεν ήταν καν... ποινή:

«Δεν πιστεύω πως αυτό ήταν ποινή. Ήταν πολύ ήπια. Αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε μία σεζόν, μπορεί μία ομάδα να βελτιωθεί κατά 1 δευτερόλεπτο, η ποινή του 10% είναι ένα δέκατο.

«Και την ίδια ώρα, σου επιτρέπεται να ξοδεύεις χρήματα αλλού. Για μένα, αυτή η ποινή είναι οριακή.»

Όταν ρωτήθηκε από μέλη του Τύπου για το αν πιστεύει πως η ομάδα του Milton Keynes έχει κάνει καλή δουλειά ή αν η ποινή απλώς δεν την επηρέασε, ο Γάλλος αποκρίθηκε:

«Και τα δύο ισχύουν, έκαναν καλή δουλειά. Αλλά είμαι και πεπεισμένος πως η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν πολύ ελαφριά.

«Δεν θεωρώ πως η επίδραση αυτής της τιμωρίας στην πίστα θα είναι μεγάλη - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ξεκινούν τη χρονιά με σημαντικό πλεονέκτημα, έχοντας ξοδέψει περισσότερα πέρυσι.

«Δεν θέλω να πω πως δεν έκαναν καλή δουλειά, γιατί όντως έκαναν. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, σε καμία περίπτωση. Αλλά αν με ρωτήσετε για το αν πιστεύω πως η ποινή είναι πολύ ελαφριά, θα πω ναι.»