Ferrari: Επί ίσοις όροις οι Leclerc και Sainz το 2022


Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν θα έχει πρώτο και δεύτερο οδηγό μπαίνοντας στη σεζόν του 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 29/12/2021

Charles Leclerc και Carlos Sainz διένυσαν την πρώτη τους κοινή σεζόν στη Ferrari, με τον Ισπανό να καταφέρνει να περάσει τον ομόσταβλό του στη βαθμολογία στο φινάλε της σεζόν.

Με τις φήμες να θέλουν το νέο μονοθέσιο της Scuderia να είναι εξ αυτών που θα πρωταγωνιστήσουν ενόψει του 2022, εύλογα γεννιέται το ερώτημα για την ιεράρχηση στο εσωτερικό της.

Παρόλα αυτά, ο team principal Mattia Binotto ξεκαθάρισε πως οι προσφιλείς προς την ομάδα τακτικές με την ύπαρξη πρώτου και δεύτερου οδηγού δεν θα υιοθετηθούν από τη δική του ηγεσία:

«Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς, όπως έχουμε πει πολύ συχνά, η πίστα θα δείξει τι ισχύει.

«Προτεραιότητα έχει πάντα η ομάδα, αλλά αν έχουν μάχη για μία σημαντική θέση στο πρωτάθλημα, η πίστα θα μας δείξει ποιος θα είναι μπροστά.

«Και κάποιες φορές, δεν έχει να κάνει με το ταλέντο ή τις ικανότητες. Ένας οδηγός μπορεί να σταθεί άτυχος, να έχει τεχνικές αστοχίες, προβλήματα αξιοπιστίας ή ατυχήματα.

«Επομένως, δεν πιστεύω πως πρέπει να έχουμε νο.1 και νο.2 οδηγό στην παρούσα φάση. Θα το συζητήσουμε αργότερα, με βάση τη θέση που θα έχει ο κάθε οδηγός.»

Ο Ιταλός μάνατζερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σεζόν του Μονεγάσκου, λέγοντας πως ατυχίες του στέρησαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην τελική κατάταξη:

«Για τον Charles, έχω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχει κάνει φέτος.

«Ήταν πάντα γρήγορος στις κατατακτήριες, ακόμα και προς το τέλος της σεζόν όταν ο Carlos άρχισε να τον πιέζει.

«Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν κάποιοι αγώνες, όπως το Μονακό κι η Βουδαπέστη, στους οποίους δεν βαθμολογήθηκε. Υπήρξε άτυχος σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Χωρίς αυτούς τους αγώνες, δύσκολα μπορώ να πω πού θα είχε τελειώσει τη σεζόν, αλλά ίσως να του έλειψαν στο φινάλε 40 βαθμοί. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά στο πρωτάθλημα.

«Για αυτό τον κρίνω με θετικό πρόσημο φέτος. Μεταξύ άλλων έμαθε και πώς να διαχειρίζεται τα ελαστικά, τον αγώνα του και τον ρυθμό του σε αυτόν. Είμαι ευχαριστημένος από το πόσο έχει βελτιωθεί.»