Ferrari: Η φθορά των ελαστικών το μεγάλο «αγκάθι» έναντι της Red Bull


Ο Charles Leclerc τονίζει πως το μεγάλο μειονέκτημα της Ferrari απέναντι στη Red Bull είναι η υπέρμετρη φθορά των ελαστικών σε διάφορες συνθήκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 26/10/2022

Η υπεροχή της Red Bull φέτος εκφράστηκε με δύο τρόπους. 

Ο πρώτος αφορούσε το πλεονέκτημα που έχει η RB18 στις ευθείες, με την τελική ταχύτητα από τον κινητήρα της Honda με την επωνυμία της Red Bull Powertrains να κάνει τη διαφορά.

Ο έτερος έχει να κάνει με το πόσο καλά διαχειρίζεται όλες τις γόμες, σε όλες τις συνθήκες το μονοθέσιο των Αυστριακών.

Μιλώντας πριν το περασμένο Grand Prix στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Charles Leclerc τόνισε πως το θέμα των στρατηγικών έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά σε αυτό των ελαστικών υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει:

«Πιστεύω πως σε ό,τι αφορά την επικοινωνία που έχουμε στην ομάδα και στα της στρατηγικής, δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα και έχω δει ήδη θετικά σημάδια.

«Μετά υπάρχει και το ζήτημα της διαχείρισης των ελαστικών, που όπως έχουμε δει στους τελευταίους αγώνες είναι κάπως πιο δύσκολη. Πρέπει να βρούμε τι προκαλεί τη φθορά. Αλλά αυτή είναι μία διαρκής διαδικασία, και συνεχώς βελτιωνόμαστε.

«Το έχουμε δει φέτος καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς: σε κάποιους αγώνες έχουμε καλύτερη φθορά, αλλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε διάφορες συνθήκες.

«Όπως στην Ιαπωνία, είδαμε πως με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή είχαμε θέμα. Σε αυτές τις ασυνήθιστες συνθήκες δεν είμαστε το ίδιο καλοί με τη Red Bull. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθούμε.»