Ferrari: Παραδέχεται λάθος στις αναβαθμίσεις και ψάχνει απαντήσεις για την ταχύτητα της Red Bull


Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, τονίζει πως η ομάδα του οφείλει να κατανοήσει τι πήγε λάθος με την εξέλιξη του φετινού της μονοθέσιου, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει πώς έχει το πλεονέκτημα η Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 15/9/2022

Η Ferrari υστερεί έναντι της Red Bull σε ταχύτητα στους αγώνες, κάτι που οφείλεται αρκετά στις αναβαθμίσεις που έχουν εισαχθεί στην RB18.

Ο Mattia Binotto μίλησε πριν το Ιταλικό GP για αυτό το θέμα, και τόνισε την ανάγκη η Scuderia να καταλάβει τι έγινε σε αυτόν τον τομέα:

«Πρέπει να δούμε τι συνέβη όχι μόνο στους δύο τελευταίους αγώνες, αλλά στους τρεις τελευταίους, βάζοντας και την Ουγγαρία μέσα.

«Στους τελευταίους αγώνες, η Red Bull αποδίδει καλύτερα από εμάς. Όχι στις κατατακτήριες, εκεί έχουμε καλό ρυθμό - οπότε, επιτρέψτε μου να πω πως η απτή ταχύτητα υπάρχει ακόμα στο μονοθέσιό μας.

«Αλλά σε ό,τι αφορά τον ρυθμό στον αγώνα, έχουμε θέμα με τη φθορά των ελαστικών. Σε αυτόν τον τομέα, η Red Bull έχει το πάνω χέρι, έχουν καταφέρει να εξελίξουν το μονοθέσιό τους με περισσότερη ισορροπία σε σχέση με μας.

«Ο λόγος; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Αν όχι φέτος, σίγουρα για την επόμενη σεζόν.»

Ο Ιταλός στάθηκε περισσότερο στο ζήτημα της φθοράς των ελαστικών, εξηγώντας περαιτέρω:

«Αν δει κανείς τι έγινε στους περασμένους αγώνες, δεν είχαμε και την καλύτερη φθορά ελαστικών, είχαμε και θέματα με την ισορροπία του μονοθέσιου.

«Το να έχουμε μία ανοιχτή προσέγγιση στην ισορροπία του μονοθέσιου, στις μεσαίας και χαμηλής ταχύτητας στροφές, έφερε αυξημένη θερμοκρασία στα ελαστικά, κι άρα φθορά. 

«Ο λόγος που φτάσαμε εδώ είναι οι αναβαθμίσεις που φέραμε στην αεροδυναμική του μονοθέσιου. Αυτό είναι ερωτηματικό για μας.»