Ferrari: Στην αντεπίθεση με «πακέτο» αναβαθμίσεων ενόψει γερμανικού GP


Στο Μαρανέλο ευελπιστούν ότι οι αλλαγές στην SF1000 θα φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

  • 30/9/2020

ΟΙ βελτιώσεις του μονοθεσίου της Ferrari συνεχίζονται, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της ιστορικής ιταλικής ομάδας να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα που παρουσιάζει στους φετινούς αγώνες της Formula 1.

Έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν στο Σότσι, η Ferrari προγραμματίζει να παρουσιάσει στο Νίρμπουργκρινγκ ένα μεγάλο «πακέτο» αναβαθμίσεων, με στόχο τη συνολική διαφοροποίηση της λειτουργίας του μονοθεσίου, τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές.

Στο Μαρανέλο έχουν επικεντρωθεί στο πίσω μέρος της SF1000 και αναμένεται να παρουσιαστεί ένας νέος αεροδυναμικός διαχύτης, ενώ θα υπάρχουν αλλαγές και στην πίσω πτέρυγα.

Πάντως και στο Σότσι φάνηκε να αποδίδουν οι αλλαγές που έκανε η «σκουντερία», όπως παραδέχθηκαν και οι δύο πιλότοι της. «Οδηγικά δεν ήταν μεγάλες οι διαφορές, όμως στα δεδομένα είδαμε πως υπήρχε μια σημαντική βελτίωση. Κι αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό» τόνισε ο Charles Leclerc.

Από την πλευρά του ο Sebastian Vettel υπογράμμισε ότι «στις ελεύθερες της Παρασκευής στο Σότσι είδαμε ακριβώς αυτό που περιμέναμε από τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις. Είναι ένα μικρό βήμα, όμως από πλευράς απόδοσης η διαφορά είναι τεράστια».