Ferrari: Το budget cap θα σημάνει λιγότερες αναβαθμίσεις μέσα στη σεζόν


Ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, τόνισε πως με το όριο στους προϋπολογισμούς, οι αναβαθμίσεις μέσα στη σεζόν θα είναι αρκετά περιορισμένες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/1/2022

Το budget cap ήρθε στην πραγματικότητα της Formula 1 το 2021, και φέτος θα μειωθεί κατά τι, φτάνοντας τα 140 εκ. δολάρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Laurent Mekies, που ηγείται σε αρκετές περιπτώσεις της Ferrari στην πίστα, τονίζει ότι οι αναβαθμίσεις εντός της σεζόν θα είναι σημαντικά περιορισμένες:

«Δεν συγκρίνουμε με την περασμένη σεζόν, γιατί προφανώς άγγιζε σχεδόν το μηδέν, αλλά αν κοιτάξει κανείς το 2019, το 2018, πιστεύω θα δείτε λιγότερες αναβαθμίσεις.

«Το 2018 και το 2019, οι μεγάλες ομάδες είχαν σε κάθε αγώνα κάτι το διαφορετικό.

«Μοιάζει δύσκολο από τη δική μας σκοπιά να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό αναβαθμίσεων με τους περιορισμούς που έχουμε.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε ομάδα θα έχει το πλάνο της για το πώς θα προχωρήσει με τη βελτίωση του μονοθέσιού της, αλλά αν μετά τις χειμερινές δοκιμές προκύψει κάποιο ζήτημα απόδοσης, ίσως αυτό το πλάνο εγκαταλειφθεί:

«Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα στην αρχή της χρονιάς, ίσως πρέπει να επενδύσεις χρήματα που άφηνες για αργότερα μέσα στη σεζόν. Πρέπει να το φτιάξεις άμεσα αυτό, οπότε παίρνεις τα πακέτα αναβαθμίσεων που προόριζες για αργότερα, και το λύνεις έτσι.»