Ferrari: Το μυστικό μας δεν είναι μόνο ο κινητήρας


Aν και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η ανάκαμψη της Ferrari μετά το καλοκαίρι οφείλεται στον κινητήρα της, ο Binotto υποστηρίζει ότι το πλεονέκτημά τους δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/10/2019

Η φετινή σεζόν είναι μία από τις πιο περίεργες για την Ferrari, καθώς μετά την καταστροφή του πρώτου μέρους, ήρθε η θριαμβευτική ανάκαμψη με αρκετές pole position και νίκες σε σημαντικά Γκραν Πρι.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται σε κάποια "μαγικά" που έγιναν στον κινητήρα της, με τον ίδιον τον Hamilton να μιλά για κάποιας μορφής "jet mode" στο τελευταίο Γκραν Πρι στο Σότσι της Ρωσίας.

Όμως σε συνέντευξή του στο Autosport, ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Μattia Binotto, έρχεται να ξαφνιάσει, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με αυτή την άποψη. Όπως δήλωσε πιστεύει ότι η ομάδα του ίσως να έχει τον δυνατότερο κινητήρα, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις άλλες ομάδες. "Δεν νομίζω ότι το πλεονέκτημά μας, είπε, είναι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται. Η ταχύτητά μας οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, όπως στην σχεδίαση του μονοθεσίου".

Ο Βinotto υποστήριξε ότι παρά το ότι υπάρχει μια σχετική υπεροχή στον κινητήρα, δεν είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε η Mercedes στο παρελθόν, όπου η γερμανική ομάδα είχε με διαφορά τον καλύτερο κινητήρα. 

Για να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ευθεία, η Ferrari έδωσε προτεραιότητα σε ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα για αυτή την χρονιά, με αποτέλεσμα στην Ρωσία οι Ferrari να κερδίζουν ακόμα και 0,7 δευτερόλεπτα στον γύρο. 

Από την πλευρά της Mercedes, o Τoto Wolf δήλωσε ότι υπάρχει αυτή η διαφορά η οποία είναι μί αποδεκτή. Θα πρέπει, είπε, να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά με το σασί και να κατανοήσουμε την φθορά των ελαστικών αλλά να βελτιώσουμε και την στρατηγική μας. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι αν δεν εστιάσουν σε αυτούς τους τομείς, η κυριαρχία της Ferrari, λόγω και του κινητήρα, θα είναι ξεκάθαρη στα Γκραν Πρι που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.