FIA: Η Porsche επιδιώκει ακόμα την είσοδό της στη Formula 1


H FIA τονίζει πως η Porsche συνεχίζει να εξετάζει τις επιλογές της, καθώς ακόμα στοχεύει να εισέλθει στη Formula 1 το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 20/10/2022

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Red Bull και Porsche για μία πιθανή συνεργασία το 2026 έφερε αμφιβολία για το αν τελικά η γερμανική φίρμα θα εμπλακεί με τη Formula 1.

Τότε, οι Γερμανοί είχαν αναφέρει σε σχετική τους ανακοίνωση τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Porsche AG και η Red Bull GmbH είχαν συνομιλίες για το ενδεχόμενο εισόδου της Porsche στη Formula 1. Οι δύο εταιρείες έχουν πλέον καταλήξει από κοινού στο συμπέρασμα ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν πλέον.

«Η προϋπόθεση ήταν πάντα ότι η συνεργασία θα βασιζόταν σε ισότιμη βάση, η οποία θα περιλάμβανε όχι μόνο προμήθεια κινητήρα, αλλά και την ομάδα. Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί. Με τις οριστικοποιημένες αλλαγές στους κανονισμούς, η F1 είναι ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.»

Ωστόσο, η FIA σημείωσε στην καταληκτική της ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πως η Porsche ακόμα συζητά με ομάδες, σε αντίθεση με δημοσιεύματα που υποστήριζαν το αντίθετο:

«Στο Σπα τον Αύγουστο, η Audi ανακοίνωσε πως θα εμπλακεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026, ως κατασκευάστρια κινητήρων.

«Επισημαίνεται, επίσης, πως η Porsche παραμένει σε συζητήσεις με ομάδες της Formula 1.»