Formula 1 GP Ισπανίας: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Hamilton;


Αξιοποιώντας την στρατηγική της Mercedes-AMG ο Lewis Hamilton κέρδισε με σχετική άνεση το gran prix της Ισπανίας, αφήνοντας τον Max Verstapen δεύτερο.

  • 9/5/2021

Χωρίς να αγχωθεί στο τέλος, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την 3η νίκη σε τέσσερις αγώνες της σεζόν και την 98η στην καριέρα του δείχνοντας ποιος είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη Formula 1.

Ο Βρετανός πιλότος, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την στρατηγική της ομάδας του σχετικά με την επιλογή γόμας ελαστικών, αναδεικνύοντας με την οδηγική του ανωτερότητα τις δυνατότητες του μονοθεσίου της Mercedes.

 

Πίσω του ο Max Verstappen αν και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα, ωστόσο από λανθασμένες επιλογές τακτικής της ομάδας του έδωσε έξι γύρους πριν το τέλος την πρώτη θέση, μη μπορώντας να αντέξει στην πίεση του Hamilton.

Πίσω του μια ακόμη Mercedes με τον Valtteri Bottas, που έδωσε μια μάχη με τον Charles Leclerc για την κατάκτηση της 3ης θέσης, αφήνοντας τον Μονεγάσκο και τη Ferrari πίσω του, στην 4η θέση.

Στην 5η θέση ο Sergio Perez, 6ος ο Daniel Ricciardo με τους Carlos Saiz Jr, Lando Norris, Esteban Ocon και Pierre Gasly να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Lewis Hamilton με 94 βαθμούς, έχοντας πίσω τους Verstappen με 80, Βottas με 47 και Norris με 41 βαθμούς.

Στους κατασκευαστές η Mercedes που προηγείται με 141 βαθμούς άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα με την Reb Bull που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 112, με τη McLaren και τη Ferrari να βρίσκονται με 65 και 60 βαθμούς, αντίστοιχα, στην 3η και 4η θέση.

Επόμενος αγώνας το GP το Μονακό μεταξύ 20 και 23 Μαϊου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.