Formula 1: Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές για τα ελαστικά των 18 ιντσών


Τις πρώτες δοκιμές των ελαστικών διαμέτρου 18 ιντσών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 ολοκλήρωσε η Pirelli στην πίστα του Paul Ricard.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/9/2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης για ελαστικά διαμέτρου 18 ιντσών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Paul Ricard από τον αποκλειστικό προμηθευτεί ελαστικών του πρωταθλήματος Pirelli, με τη συμμετοχή του S. Sirotkin.

Ο Ρώσος συμπλήρωσε 213 γύρους στο τιμόνι ενός μονοθεσίου προδιαγραφών 2018 της Renault, προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα για τη συμπεριφορά των ελαστικών σε πραγματικές συνθήκες.

Μέσα στο 2020 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 25 ημέρες δοκιμών των νέων ελαστικών με τη συμμετοχή όλων των ομάδων του πρωταθλήματος.

Ο σκοπός της αλλαγής στη διάσταση των ελαστικών δεν είναι τεχνικός αλλά αποτελεί μέρος της προσπάθειας ώστε η εικόνα των μονοθεσίων να δημιουργεί την απαραίτητη σύνδεση με τα οχήματα παραγωγής.

Εκτός από το S. Sirotkin, στην πίστα του Paul Rickard βρέθηκε και ο Ε. Ocon, ο οποίος συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης των ελαστικών του 2020, ολοκληρώνοντας με το μονοθέσιο της Mercedes AMG Petronas 212 γύρους.