Formula 1: Ποιοι δεν θέλουν το γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία


Επίσημη διαμαρτυρία έφτασε στα χέρια της Liberty Media αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί το προγραμματισμένο για το 2021 γκραν πρι στη Τζέντα

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/10/2020

Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία και κατά το παρελθόν είχε εκφράσει τις σοβαρές αμφιβολίες της αναφορικά με την τέλεση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε δημοσίως τον προβληματισμό της.

«Ένα γκραν πρι θα βοηθούσε ώστε να ξεπλυθεί η ντροπιαστική εικόνα της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Και προσθέτει. «Εάν εν τέλει διεξαχθεί ο αγώνας, τότε η Formula 1 θα πρέπει τουλάχιστον να επιμείνει ώστε όλες οι συμβάσεις με τους προμηθευτές να τηρούν αυστηρά τα πρότυπα, αλλά και ώστε η πρόσβαση στον αγώνα να είναι για όλους, δίχως διακρίσεις».

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία προσθέτει πως «όλοι οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα πρέπει να ενθαρρυνθούν για να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία».

Η Διεθνής Αμνηστία είχε εκφράσει ανάλογες ανησυχίες και κατά το παρελθόν, για τους αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Άμπου Ντάμπι.