Formula 1: Προ των πυλών η επιστροφή του Χόκενχαϊμ στο πρόγραμμα


Τα τελευταία χρόνια η σχέση της Γερμανίας με τη Formula 1 έχει περάσει από… σαράντα κύματα, με τη χώρα να μη βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/4/2022

Το 2020 διεξήχθη λόγω πανδημίας αγώνας στο Νίρμπουργκρινγκ, αλλά όχι με την επωνυμία «Γερμανικό γκραν πρι». Το τελευταίο γερμανικό γκραν πρι ήταν το 2019 με νικητή τον Max Verstappen στο τέλος ενός αγώνα που στη συνέχεια ψηφίστηκε στα κανάλια επικοινωνίας της F1 ως ο ομορφότερος ολόκληρης της δεκαετίας 2010-2019.

Η συνεχής ανάπτυξη της F1 τα τελευταία χρόνια οδηγεί το Πρωτάθλημα όλο και περισσότερο σε εξωτικούς προορισμούς, αλλά ο Stefano Domenicali έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να διατηρήσει την «ιστορικότητα» του αθλήματος μέσω των πιο εμβληματικών αγώνων του. Το Χόκενχαϊμ είναι μέρος αυτής της τάσης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει φήμες από την Αγγλία ότι η Γερμανία σκοπεύει να καταλήξει σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, διάρκειας τουλάχιστον μιας δεκαετίας, για την επιστροφή της F1 στη χώρα. Η πίστα επιλογής θα ήταν το Χόκενχαϊμ, εν μέρει λόγω της ολοένα και πιο πιθανής συμμετοχής της Audi και της Porsche στο πρωτάθλημα το 2026 ως κατασκευαστές ή/και κατασκευαστές κινητήρων.

Ο επίσημος λογαριασμός της πίστας στο Twitter επιβεβαίωσε την είδηση κι όπως φαίνεται η F1 θα ξαναβρεθεί σύντομα σε ένα ιστορικό λίκνο του ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού.