Formula 1: Στην Κωνσταντινούπολη grand prix τον Νοέμβριο με τις "ευλογίες" του Bernie Ecclestone!


Σχεδόν δέκα χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά, η πίστα της Κωνσταντινούπολης είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τα μονοθέσια της Formula 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/8/2020

Οι συζητήσεις ανάμεσα στη Liberty Media και την ιδιοκτησία της πίστας του Intercity Istanbul Park –συμφερόντων Bernie Ecclestone- βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και όλα δείχνουν πως η Κωνσταντινούπολη θα αποτελέσει τον 17ο σταθμό της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Η διεξαγωγή του grand prix της Πόλης υπολογίζεται για το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου και επί της ουσίας θα αποτελέσει τον αγώνα που θα «συμπληρώσει» το φετινό πρόγραμμα, μιας και υπήρχε ένα μεγάλο κενό από την 1η Νοεμβρίου και το grand prix της Imola, μέχρι και το τριήμερο 27-029 Νοεμβρίου και τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν.

Με την προσθήκη της Κωνσταντινούπολης, το πρόγραμμα φτάνει τους 17 αγώνες, όπερ σημαίνει πως υπερκαλύπτεται ο «μαγικός αριθμός 15», ο οποίος πρέπει να συμπληρωθεί ώστε οι τηλεοπτικοί φορείς να καταβάλλουν στη Liberty Media το σύνολο του ποσού που προβλέπεται από τα υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Παράλληλα, υπάρχει ένα «μαξιλαράκι» δύο αγώνων, οι οποίοι μπορούν ακόμα και να μην διεξαχθούν εφόσον καταστεί τούτο αναγκαίο λόγω του δεύτερου κύματος του COVID-19.

Η πίστα της Πόλης έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν επτά αγώνες Formula 1 από το 2005 έως και το 2011. Πολυνίκης πιλότος είναι ο Felipe Massa με τρεις πρωτιές από το 2006 έως το 2008, ενώ από τους εν ενεργεία πιλότους έχουν κερδίσει στο Istanbul Park ο Kimi Raikkonen το 2005, ο Lewis Hamilton το 2010 και ο Sebastian Vettel το 2011. Το 2009 νικητής ήταν ο μετέπειτα Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jenson Button.

Το μήκος της πίστας είναι 5.338 μέτρα και μαζί με την Yas Marina όπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στις 13 Δεκεμβρίου, είναι οι μοναδικές πίστας, η φορά των οποίων είναι αντίθετη με αυτή των δεικτών του ρολογιού.

Video: Η Red Bull «πρόδωσε» το μυστικό της για γρήγορα pit stop