Gasly: «Ασέβεια απέναντι στον Jules αυτό που έγινε, θα μπορούσα να είμαι νεκρός»


Ο Pierre Gasly είδε έναν γερανό στην πίστα - μία εμπειρία που τονίζει πως θα μπορούσε να του στερήσει ακόμα και τη ζωή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/10/2022

Μετά την εγκατάλειψη του Carlos Sainz από το Ιαπωνικό GP μόλις στον πρώτο γύρο, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε στην πίστα, ώστε να περισυλλεγεί το μονοθέσιο με ασφάλεια υπό την καταρρακτώδη βροχή που δεν έλεγε να κοπάσει.

Ο Pierre Gasly βρήκε μία διαφημιστική πινακίδα περνώντας από το σημείο, με αποτέλεσμα να μπει στα pits για νέα πτέρυγα.

Γυρνώντας στην πίστα, κινείτο σε πιο γρήγορο ρυθμό για να φτάσει το SC, όταν ξαφνικά στο σημείο που βρισκόταν η εγκαταλελειμένη Ferrari, βρισκόταν ένας γερανός σχεδόν στην αγωνιστική γραμμή, μαζί με δύο κριτές, που απομάκρυναν την F1-75.

Τον γερανό είδαν όλοι οδηγοί, με τους περισσότερους να δηλώνουν πως αυτό που έγινε ήταν ανεπίτρεπτο.

Ο Γάλλος της AlphaTauri ήταν ακόμα πιο εκνευρισμένος, καθώς είχε ελάχιστη ορατότητα και δεν παρατήρησε από νωρίς την ύπαρξη του τεράστιου οχήματος στην πίστα.

Μιλώντας μετά το πέρας του αγώνα, δεν κράτησε τίποτα πίσω.

«Χάσαμε τον Jules πριν 8 χρόνια σε παρόμοιες συνθήκες, με έναν γερανό να βρίσκεται μέσα στην πίστα, σε μία αμμοπαγίδα» είπε ο Gasly.

«Δεν καταλαβαίνω πως, μετά από 8 χρόνια, βλέπουμε ακόμα έναν γερανό μέσα στην πίστα, και μάλιστα όχι στην αμμοπαγίδα, αλλά πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

«Είναι ασεβές απέναντι στον Jules, την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους, και όλους εμάς.

«Ήταν ένα πολύ δραματικό συμβάν και εκείνη τη μέρα, μάθαμε ότι δεν θέλουμε να ξαναδούμε έναν γερανό, σε αυτού του είδους τις συνθήκες.

«Αν έχανα τον έλεγχο του μονοθεσίου με παρόμοιο τρόπο που το έχασε ο Carlos, ένα γύρο πριν, πήγαινα με 200 km/h - αλλά δεν είναι καν αυτό το νόημα, αν πήγαινα με 100 km/h, και έπεφτα πάνω σε έναν γερανό που ζυγίζει 12 τόνους, θα ήμουν νεκρός αυτή τη στιγμή.

«Και είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι αρτιμελής και θα μπορέσω να καλέσω τους αγαπημένους μου ανθρώπους σα να μη συμβαίνει τίποτα.

«Πραγματικά, για χάρη όλων εμάς των οδηγών, ελπίζω αυτή να ήταν η τελευταία φορά που είδαμε γερανό και πήραμε αυτό το αχρείαστο ρίσκο.»