Gasly: «Λυπηρή» η διαφορά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες και το midfield


Ο οδηγός της AlphaTauri, Pierre Gasly, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη διαφορά των τριών κορυφαίων ομάδων έναντι εκείνων του midfield, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «λυπηρή».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/6/2022

Οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 υπόσχονταν μείωση των διαφορών ανάμεσα στις ομάδες, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί το θέαμα και να γίνουν περισσότερο απρόβλεπτοι οι αγώνες.

Μετά από επτά Grand Prix, αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα, καθώς Red Bull και Ferrari πρωτοστατούν, με τη Mercedes τρίτη και μόνη της, καθώς δεν μπορεί να απειληθεί, αλλά ούτε και να απειλήσει.

Έτσι, οι ομάδες πίσω από αυτήν την τριάδα παραμένουν ανήμπορες να παλέψουν για κάτι παραπάνω από τις τελευταίες θέσεις της δεκάδας.

Αυτό τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Pierre Gasly, που εξέφρασε με τον τρόπο του τη δυσαρέσκειά του:

«Περίμενα τις διαφορές να είναι πιο μικρές, κάτι που συνέβη εντός του midfield. Αν δει κανείς τη διαφορά από την τέταρτη ως την τελευταία ομάδα, οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

«Αλλά οι τρεις πρώτες ομάδες είναι σε δικό τους επίπεδο. Ακόμα και πέρυσι, ενθουσιαζόμουν γιατί κάποιες φορές μπορούσα να καταταγώ υψηλότερα από μία Ferrari, κάποιες φορές και από μία Red Bull ή μία Mercedes - ήταν ταχύτεροι, αλλά όχι τόσο πολύ που να μην μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Φέτος αυτό δεν είναι εφικτό.

«Υπάρχει σαφέστατα μεγάλη διαφορά ανάμεσά μας - μόνο ο Bottas μπορεί να τα βάλει μαζί τους ορισμένες φορές. Αλλά είναι σε δική τους κατηγορία, κι εμείς παλεύουμε για την 7η θέση, κάτι που είναι λυπηρό, γιατί στόχος ήταν να συρρικνωθούν οι διαφορές.»