Για πρώτη φορά δίχως βρετανικό γκραν πρι!


Η βρετανική κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τη Formula 1 στις εξαιρέσεις της καραντίνας και πλέον η Liberty Media στρέφεται στο Χόκενχαϊμ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/5/2020

Φαίνεται ότι το 2020 είναι η χρονιά που θα δούμε να συμβαίνουν τα πάντα! Όπως το να μη διεξαχθεί βρετανικό γκραν πρι, για πρώτη φορά από καταβολής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Η χώρα, η οποία φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του σπορ το 1950, δεν θα μπορέσει να διεξαγάγει αγώνες φέτος, καθώς η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαϊου να μην συμπεριλάβει τη Formula 1 και όσους εργάζονται γύρω απ’ αυτήν στις λιγοστές εξαιρέσεις που δεν θα υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων εισερχόμενοι στη βρετανική επικράτεια από τις 8 Ιουνίου κι έπειτα.

Παρά την προσπάθεια που έγινε από πλευράς Liberty Media, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, όπερ σημαίνει πως για πρώτη φορά από το 1950 δεν θα διεξαχθεί γκραν πρι της Formula 1 είτε στο Silberstone, είτε στο Aintree, είτε στο Brands Hatch.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της Liberty Media για την «κουτσουρεμένη» σεζόν του 2020, η πίστα του Silverstone θα φιλοξενούσε δύο αγώνες, τα τριήμερα 24-26 Ιουλίου και 31 Ιουλίου – 2 Αιγούστου..

Πλέον, αναμένεται η οριστικοποίηση της διεξαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων στην πίστα του Hockenheim στη Γερμανία, με την οποία υπάρχει ήδη συμφωνία.