Γιατί δε φέρει η Williams το 'Senna Sempre' στο νέο της μονοθέσιο;


Ο CEO της Williams, Jost Capito, εξήγησε γιατί η ομάδα δεν αποτίει πλέον φόρο τιμής στον Ayrton Senna μέσω των μονοθεσίων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: WILLIAMS MEDIA
  • 15/2/2022

Από το 1995 και μέχρι το 2021, όλα τα μονοθέσια της Williams έφεραν το λογότυπο 'S' προς τιμήν του Ayrton Senna, που έχασε τη ζωή του μέσα σε μία Williams το 1994 στην Ίμολα.

Αυτή η παράδοση σταματά φέτος με τηνFW44, όπως επιβεβαίωσε κι ο CEO της ομάδας, Jost Capito, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από αυτήν την αλλαγή:

«Η απόφαση πάρθηκε γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον. Ανοίγεται μία νέα εποχή μπροστά μας, έχουμε ένα νέο μονοθέσιο, ενώ ανακατασκευάσαμε και το μουσείο που πλέον έχει μία ειδική έκθεση για τον Ayrton.

«Πιστεύω πως έπρεπε να κοιτάξουμε μπροστά και να μην δείχνουμε στους οδηγούς το 'S' όταν μπαίνουν στο μονοθέσιο και να θυμούνται τι έγινε. Είναι ώρα η ομάδα να προχωρήσει και να τιμήσει τον Senna με τον χώρο που είναι αφιερωμένος σε εκείνον στο μουσείο μας.»

Τόνισε, όμως, πως η Williams Racing θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το Ίδρυμα Ayrton Senna, που βοηθά παιδιά φτωχών οικογενειών να σπουδάσουν και να έχουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους στην πατρίδα του σπουδαίου οδηγού, τη Βραζιλία.