Γιατί η Mercedes πιστεύει ότι μπορεί να είναι καλύτερη στη Βραζιλία


Η Mercedes προσβλέπει σε μία καλύτερη εμφάνιση ενόψει του Grand Prix του Σάο Πάολο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/11/2021

Η Mercedes βρέθηκε να ηττάται στην Πόλη του Μεξικού, παρά το γεγονός ότι στις κατατακτήριες έμοιαζε να έχει την ταχύτητα για να τα βάλει και να κερδίσει τη Red Bull σε ένα από τα προπύργιά της.

Εντούτοις, ο Max Verstappen πήρε μία άνετη νίκη στο Autodromo Hnos. Rodriguez, με τον επικεφαλής μηχανικό πίστας της Mercedes, Andrew Shovlin, να εξηγεί τι πήγε στραβά για την ομάδα του την περασμένη εβδομάδα - και γιατί υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία ενόψει Interlagos:

«Ένα από τα πλεονεκτήματα που είχαν εδώ ήταν ότι μπόρεσαν να ανέβουν ένα σκαλί στην κάθετη δύναμη από το πίσω φτερό που συνήθως τρέχουν σε ένα μεγαλύτερο φτερό», είπε ο Shovlin. «Αλλά στην πραγματικότητα για εμάς, αυτό είναι το φτερό αυτό που τρέχουμε κανονικά. Απλώς το μονοθέσιό τους φαίνεται να έχει πιο χαμηλή κάθετη δύναμη από εμάς όταν χρησιμοποιούμε πτέρυγες ίδιου μεγέθους και νομίζω ότι αυτό ήταν προς όφελός τους.

«Στη Βραζιλία αυτό θα έπρεπε να είναι λιγότερο πρόβλημα. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί.

«Αλλά το να κάνεις προβλέψεις σχετικά με το αν θα είσαι γρήγορος ή αργός δεν έχει νόημα. Έχει να κάνει περισσότερο με τη γνώση των πραγμάτων στα οποία πρέπει να εστιάσεις και να κάνεις καλή δουλειά για να στήσεις το αυτοκίνητο».