Γιατί ο Verstappen είναι «δώρο» για τους μηχανικούς του


Ο μηχανικός αγώνα του Max Verstappen, Gianpiero Lambiase, εξηγεί γιατί ο οδηγός του είναι «δώρο» για τον ίδιο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ: RED BULL CONTENT POOL
  • 19/7/2022

Η σχέση του μηχανικού αγώνα και του οδηγού είναι «ιερή». Ο race engineer είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μιλά τακτικά στον οδηγό, όσο αυτός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, αλλά και μετά, στο debrief, καθώς μαζί βελτιώνουν το στήσιμο του μονοθέσιου, βρίσκουν χρόνο στον πίστα και βελτιώνουν την προσέγγιση μέσα στον αγώνα.

Η συνεργασία Verstappen-Lambiase κρατά όσα χρόνια βρίσκεται ο Ολλανδός στη Red Bull, από το Ισπανικό Grand Prix του 2016, που ο οδηγός τότε κέρδισε στο ντεμπούτο του με τη «μεγάλη ομάδα» των Αυστριακών.

«Όποιος οδηγός αλλάζει ομάδα, πρέπει να μπορεί να επεξεργαστεί ένα βουνό από νέες πληροφορίες,» δήλωσε ο Lambiase στο περιοδικό Red Bulletin Heroes Verstappen Edition.

«Αλλά τα κατάφερε λες και ήταν μαζί μας για εβδομάδες. Τα αφομοίωσε όλα, σχεδόν κέρδισε τον teammate του στις κατατακτήριες, και τελικά κέρδισε τον αγώνα.»

Η επικοινωνία είναι παράγοντας-κλειδί για την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, κι ο Lambiase τονίζει πως ο Verstappen είναι δυνατός σε αυτόν τον τομέα:

«Κάποιοι οδηγοί θέλουν να αναλύουν εξαντλητικά όλα τα δεδομένα, κάποιοι δεν θέλουν να εμπλακούν καθόλου. Και μετά υπάρχει ο Max.

«Εξηγεί τα πάντα με μεγάλη ακρίβεια, εξηγεί πού μπορεί να πιέσει και τι χρειάζεται για να πάει ταχύτερα.

«Πάντα ξέρουμε τι να κάνουμε χάρη στις οδηγίες που μας δίνει. Ένας οδηγός που μπορεί να επικοινωνεί έτσι είναι σπουδαίο δώρο.»