Γιατί οι πιλότοι της Formula 1 ίσως μπουν εθελοντικά σε… καραντίνα;


Το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα λόγω του COVID-19 σε συνδυασμό με τις φήμες περί αύξησης των αγώνων σε 25 στο εγγύς μέλλον, βάζει σε… σκέψεις τους πιλότους της Formula 1.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/8/2020

Ο Daniel Ricciardo, μάλιστα, δεν έκρυψε ότι «έπειτα τόσο από την πρώτη, όσο και από τη δεύτερη τριάδα αγώνων έμεινα για αρκετές ημέρες στον… καναπέ, προσπαθώντας να ανακτήσω τις χαμένες δυνάμεις μου. Οι έξι μήνες του φετινού Πρωταθλήματος θα είναι πολύ απαιτητικοί. Πραγματικά τα δίνουμε όλα και πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα είμαστε όλοι εξουθενωμένοι».

Ο Αυστραλός πιλότος της Renault δεν αναφέρεται μόνον στους πιλότους, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκόμενων με τη Formula 1, μιας και τα συνεχή ταξίδια είναι πολύ κουραστικά και ο χρόνος για λίγες ανάσες είναι ελάχιστος.

«Δεν θέλω να ακουστώ υπερβολικός, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε την ίδια ταχύτητα… τέρμα γκάζι όλη τη σεζόν» προσέθεσε ο Ricciardo, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να έχουμε σύντομα πρωτάθλημα 25 αγώνων: «Νομίζω πως σε μια τέτοια περίπτωση όλοι μας θα θελήσουμε να μπούμε εθελοντικά σε καραντίνα» είπε γελώντας