GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: Εύκολη pole position για Hamilton και Mercedes


Mε εντυπωσιακό τρόπο και πολλές ανακατατάξεις ξεκίνησε η φετινή σεζόν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, αν και οι Mercedes έδειξαν και πάλι τις διαθέσεις τους. . 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 16/3/2019

Αν η καλή σεζόν φαίνεται από το πρώτο γκραν πρι, τότε το 2019 μάλλον θα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές της F1. Και αυτό γιατί όπως φάνηκε από τις κατακτήριες δοκιμές που έγιναν πριν λίγη ώρα στην Μελβούρνη, οι αλλαγές στους κανονισμούς και το ανακάτεμα των οδηγών και των ομάδων έχει δημιουργήσει πολλά δεδομένα.

 Με κυριότερο από αυτά ότι οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και νέα πρόσωπα που διψούν για διάκριση. Κάτι που φάνηκε έντονα στα Q1 και Q2, όπου πολλά μεγάλα ονόματα -με πρώτο και καλύτερο τον τοπικό Ricciardo- έμειναν έξω από την διεκδίκηση των πρώτων θέσεων.

Παρ' όλα αυτά οι Mercedes έδειξαν ότι θα είναι μία ακόμα χρονιά που θα έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Hamilton να παίρνει την pole και τον Bottas να κάνει εξαιρετικούς χρόνους κατακτώντας την δεύτερη θέση. Απογοήτευση για την Ferrari που με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους τελικά στο Q3 έμειναν πίσω από τις Mercedes με Vettel να ξεκινά τρίτος και τον Leclerc στην πέμπτη θέση, έχοντας ανάμεσά τους τον Verstappen, κάτι που σίγουρα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους "κόκκινους" από την εκκίνηση κιόλας. 

Επιτυχία και για την Haas που κατάφερε να έχει και τα δύο μονοθέσια στην έκτη και έβδομη θέση, ενώ πρόσωπο της ημέρας ήταν ο νεαρός Norris της McLaren. Κimi Raikkonen και Perez έκλεισαν την δεκάδα. 

Εν αναμονή ενός πολύ ενδιαφέροντα αγώνα αύριο, καθώς αρκετά καλοί συνδυασμοί έχουν μείνει πίσω, και σίγουρα θα υπάρξουν μεγάλες μάχες για κάποια θέση στο podium. Και ας ελπίσουμε ότι η σημερινή εικόνα των Ferrari ήταν εντελώς πλασματική (ούτως ή άλλως στον αγώνα πολλά αλλάζουν)  έτσι ώστε το πρωτάθλημα να έχει το αναμενόμενο σασπένς στην κορυφή.