GP Αυστραλίας - FP2: Η βροχή κράτησε τον Alonso πρώτο


Ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε το FP2 στο Albert Park όντας ταχύτερος όλων, χάρη στη βροχή που έπληξε την πίστα από νωρίς στη διαδικασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 31/3/2023

Η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών άρχισε υπό το φόβο της βροχής, για αυτό κι όλοι οι οδηγοί επέλεξαν να βγουν από νωρίς στην πίστα να γράψουν χιλιόμετρα προτού κάθε είδους πρόγραμμα πάει άκαρπο.

Η βροχή, όμως, έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, περίπου 15 λεπτά από την έναρξη του session.

Αυτό έφερε μία άτυπη διακοπή στη δράση στην πίστα, αφού οι ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν να βγουν στην πίστα με αυτές τις συνθήκες, που όμως αναμένεται δεν θα αντιμετωπίσουν ξανά στο υπόλοιπο του τριημέρου.

Κάποιοι οδηγοί έκαναν 1-2 γύρους σε αργό τέμπο με σλικ ελαστικά, με οδηγούς όπως ο Hamilton κι ο Verstappen να κάνουν μία αρχή, δοκιμάζοντας για έναν δοκιμαστικό γύρο την ενδιάμεση γόμα. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν κι άλλοι για μία «γεύση» με αυτό το ελαστικό.

Έτσι, η κατάταξη έμεινε όπως διαμορφώθηκε στα πρώιμα στάδια του session, κι έτσι ήταν εξαιρετικά μη-αντιπροσωπευτική.

Ο Fernando Alonso βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων, με τους Charles Leclerc και Max Verstappen στην τριάδα, όλοι τους με τη μέση γόμα.

Ο Sergio Perez έμεινε 7ος, έχοντας δει και τις δύο προσπάθειές του για γρήγορο γύρο να χαλάνε εξαιτίας μονοθεσίων που κινούνταν πιο αργά.

Ο George Russell ήταν 4ος με τη σκληρή γόμα, κρατώντας πίσω του τους Carlos Sainz και Esteban Ocon με τη μέση.

Στη δεκάδα βρήκαν θέση κι οι Lando Norris, Nico Hulkenberg και Pierre Gasly.

Η συνέχεια θα δοθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου με το FP3 στις 04:30 και τις κατατακτήριες στις 08:00.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα.