GP Αυστρίας - FP2: Ταχύτερος ο Sainz, 1-2 για τη Ferrari


O Carlos Sainz ηγήθηκε του 1-2 της Ferrari στην πρόβα των δύο αγώνων που έπονται στο Αυστριακό Grand Prix.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/7/2022

Η τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών πριν το sprint του απογεύματος και τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής, χρησιμοποιήθηκε για προσομοιώσεις αγώνα, με πολλά καύσιμα, τόσο με τη μαλακή, όσο και με τη μέση γόμα.

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης, με τον Carlos Sainz να ηγείται του Charles Leclerc για μόλις 0,050 δλ.

Οι Ιταλοί έτρεξαν με τη μαλακή γόμα, κάτι που δεν έκανε ο Max Verstappen, που έμεινε στην τρίτη θέση, όπως κι οι δύο Alpine των Fernando Alonso και Esteban Ocon, στις θέσεις 4 και 5, αντίστοιχα.

Η έτερη Red Bull του Sergio Perez έμεινε στην 6η θέση, μπροστά από τον George Russell.

Ο Βρετανός φέρει πλέον νέο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς τιμωρία καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον επιτρεπόμενο αριθμό αλλαγών, μετά το ατύχημα που είχε χθες στην τελευταία στροφή της πίστας, στο τέλος των κατατακτήριων.

Ο team mate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, άργησε σημαντικά να βγει από τα pits, κάνοντας όλους του τους γύρους στο τελευταίο 15λεπτο της διαδικασίας. Ο λόγος ήταν πως το δικό του μονοθέσιο χρειάστηκε αλλαγή μέχρι και στο σασί μετά τη χθεσινή πρόσκρουση στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ετοιμαστεί το -πρακτικά νέο- αυτοκίνητο.

Το sprint ξεκινά στις 17:30 Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!