GP Αυστρίας: Νίκη του εκπληκτικού Verstappen σε έναν επικό αγώνα!


Τι αγώνας! Αρκετά διαφορετικός από ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στην σεζόν, το Αυστριακό Γκραν Πρι πρόσφερε άπειρες συγκινήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/6/2019
Αυτός και αν ήταν αγώνας! Εντελώς διαφορετικός από όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα στη σεζόν, με πολλές ανατροπές, νέους πρωταγωνιστές και έναν νικητή που έρχεται από το μέλλον. 
 
Η καλή μέρα φάνηκε από τις κατατακτήριες όπου στις πρώτες θέσεις δεν βρίσκονταν οι συνήθεις ύποπτοι της σεζόν, οι Mercedes. Και τα πράγματα έδειξαν να ακολουθούν λίγο τα προηγούμενα σενάρια με την ατυχία του Verstappen στην αργή του εκκίνηση που τον έφερε αρκετά πίσω.
 
Όμως ο νεαρός Ολλανδός όχι μόνο κατάφερε να ανακάμψει, αλλά και τελικά να πάρει την πρώτη θέση στον αγώνα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει στους τελευταίους γύρους τον Leclerc και την Ferrari σε μία επική μάχη και μία απίστευτη προσπέραση που θύμισε αγώνες από το παρελθόν ή για να είμαστε ακριβείς από το μέλλον (έστω και αν ερευνάται για αγωνιστικό περιστατικό, έλεος πια!). 
 
Ο Verstappen οδήγησε με μανιασμένο πάθος σε όλο τον αγώνα, έκανε μονίμως ταχύτερους γύρους, και κατάφερε με κορυφαία οδήγηση και χαρακτηριστικά πρωταθλητή του μέλλοντος να φέρει την Red Bull στην πρώτη θέση και για πρώτη φορά φέτος, μια άλλη ομάδα στην κορυφή πλην της Mercedes. Eκτός από τη νίκη της Red Bull μεγάλη σημασία έχει και η επιστροφή της Honda στην κορυφή, μετά από το... 2006 με οδηγό τον Button. 
 
Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Leclerc ο οποίος προσπάθησε πολύ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αντισταθεί στο momentum του Verstappen. Ο νεαρός επίσης Μονεγάσκος έδειξε και αυτός χαρακτήρα μεγάλου οδηγού, και σίγουρα αυτή η μονομαχία στο Γκραν Πρι της Αυστρίας του 2019 είναι μία εικόνα από όλα όσα θα γίνουν στο μέλλον.
 
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας αθόρυβος Bottas, ενώ ο Vettel πέρασε τον Hamilton λίγο πριν το τέλος, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε μία μάχη που δεν έχουμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες (ιδίως από τον Βρετανό πρωταθλητή, ο οποίος πάντως είχε και κάποιο πρόβλημα με αλλαγή της εμπρός πτέρυγας που τον έστειλε αρκετά πίσω). Την δεκάδα έκλεισαν οι Norris με McLaren, Gasly με την άλλη Red Bull, ο Sainz με την McLaren μετά από εξαιρετική οδήγηση, ο Raikkonen με Alfa Romeo και Giovinazzi με Alfa Romeo επίσης.