GP Αζερμπαϊτζάν - FP1: Ξεκίνημα με Verstappen, ψηλά οι Ferrari


O Max Verstappen ολοκλήρωσε την πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών όντας πρώτος, με τις δύο Ferrari να τον ακολουθούν στην πρώτη τριάδα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2021

Το FP1 στο Μπακού είναι πάντα αναγνωριστικού χαρακτήρα, με την πίστα γεμάτη σκόνη, και με υψηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος.

Αρκετοί οδηγοί είχαν εξόδους στην προσπάθειά τους να πιέσουν, ψάχνοντας τα όρια της πίστας, ευτυχώς χωρίς απώλειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, στο 1:43.184, μόλις 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Charles Leclerc, που για λίγο ήταν και στην κορυφή της κατάταξης.

Τρίτος έμεινε ο Carlos Sainz, που μαζί με τον teammate του εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα της SF21 στο δεύτερο, κλειστό και τεχνικό μέρος της πίστας, για να ανέβουν ψηλά στους χρόνους.

Ενθαρρυντική ήταν η εικόνα του Daniel Ricciardo, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Lando Norris, σε μία πίστα που ο Αυστραλός έχει ζήσει μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν.

Καλή ήταν η παρουσία του Pierre Gasly, που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον 7κις Lewis Hamilton. Χαμηλά ήταν κι ο Valtteri Bottas, όντας 10ος, με τη Mercedes να έχει ένα πολύ δύσκολο πρώτο session στο Αζερμπαϊτζάν.

Το FP2 ξεκινά στις 15:00 Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: