GP Αζερμπαϊτζάν - FP2: Πέρασε πρώτος ο Perez, ατύχημα για τον Leclerc


Ο Sergio Perez πέρασε πρώτος στο FP2 του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας το 1-2 για τη Red Bull με τον Verstappen, όσο η Ferrari παρέμενε ψηλά, παρά το ατύχημα του Charles Leclerc.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2021

Η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών είδε τα μοτίβα που εμφανίστηκαν το πρωί  να συνεχίζονται.

Κι αυτό, διότι η Red Bull ήταν και πάλι η ταχύτερη, αυτή τη φορά με τον Sergio Perez στην κορυφή των χρόνων, μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του, Max Verstappen. Ο Ολλανδός παραπονέθηκε στο team radio και για την ισορροπία της RB16B, πριν αρχίσει τα περάσματα με τα πιο πολλά καύσιμα και τις πιο σκληρές γόμες.

Η Ferrari παρέμεινε κοντά στην κορυφή, με τον Carlos Sainz να περνά τον Charles Leclerc στην «ιταλική» μάχη. Μάλιστα, ο Μονεγάσκος είχε ατύχημα στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, μπλοκάροντας τα φρένα του στην κατηφορική στροφή 15, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπρός πτέρυγα και αρκετό χρόνο, μένοντας στα pits μέχρι η ομάδα να βεβαιωθεί πως η SF21 του δε φέρει σοβαρές ζημιές.

Στον αντίποδα, η Mercedes διένυσε τη χειρότερη Παρασκευή της φετινής σεζόν. Με τον Lewis Hamilton 11ο και τον Valtteri Bottas 16ο, ήταν σαφές ότι η W12 δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση στους στενούς και γεμάτους σκόνη δημόσιους δρόμους του Μπακού. Φυσικά, αν μία ομάδα μπορεί να ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα και να διεκδικήσει κάτι καλό, αυτή είναι η πρωταθλήτρια.

Πίσω στη δεκάδα, ο Pierre Gasly έδειξε και πάλι τη δυναμική της AT02 - κάτι που πιστοποιείται κι από τη βελτιωμένη επίδοση του Yuki Tsunoda, που βρέθηκε 10ος.

Ενθαρρυντική ήταν κι εικόνα των δύο Alpine, με τους Γάλλους να βλέπουν τους Fernando Alonso και Esteban Ocon να είναι με άνεση εντός δεκάδας, στη μάχη για την κορυφή του midfield με τις AlphaTauri.

Η δράση συνεχίζεται αύριο στις 12:00 με το FP3.

Αναλυτικά η κατάταξη: