GP Αζερμπαϊτζάν - FP3: Πρώτος ο Gasly, ζημιά για τον Verstappen


Ο Pierre Gasly πήρε την πρώτη θέση στο FP3 του GP Αζερμπαϊτζάν, με τον Max Verstappen να χτυπά στις μπαριέρες και να χάνει πολύτιμο χρόνο δοκιμών.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/6/2021

Το τελευταίο session ελεύθερων δοκιμών στο Μπακού εξελίχθηκε με εκπλήξεις.

Αρχικά, η μεγαλύτερη εξ αυτών πρέπει να είναι η πρώτη θέση που κατέλαβε στο τέλος ο Pierre Gasly, που με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου άφησε δεύτερο τον Sergio Perez, ο οποίος εμφανίστηκε έτι μία φορά αρκετά ανταγωνιστικός στον έναν γρήγορο γύρο.

Τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο ομαλά για τον Max Verstappen, που στην προσπάθειά του να κινηθεί ταχύτερα και να βελτιώσει τη μέχρι τότε επίδοσή του, μπλόκαρε στη Στροφή 15 και χτύπησε τις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στην εμπρός δεξιά ανάρτηση. Μία τέτοια ζημιά δεν θα τον αφήσει εκτός κατατακτηρίων, πάντως.

Βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Lewis Hamilton, με την τρίτη θέση που κατέλαβε, την ώρα που ο Valtteri Bottas έμεινε 11ος, δείχνοντας πως ακόμα δυσκολεύεται με την ισορροπία της W12.

Σταθερά ψηλά οι Ferrari, που έκαναν το 4-5 με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz, αντίστοιχα.

Στη δεκάδα μπήκαν αμφότερες οι McLaren, με τον Lando Norris να υπερτερεί και πάλι του Daniel Ricciardo.

Το ίδιο ενθαρρυντική εικόνα παρουσίασαν κι οι δύο Alpine, που και πάλι είχαν τον Fernando Alonso πάνω από τον Esteban Ocon.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: