GP Bahrain 2021: Άπιαστος ο Verstappen στο 3ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών


Το τρίτο και τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών είχε έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή. Τον άπιαστο στην πίστα του Bahrain Max Verstappen.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Red Bull Racing
  • 27/3/2021

Χαοτική ήταν η διαφορά ανάμεσα στον M. Verstappen και τους υπόλοιπους πιλότους που πρόκειται να διεκδικήσουν σε περίπου μια ώρα το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη σειρά εκκίνησης του πρώτου Grand Prix της φετινής σεζόν στην Formula 1.

Ο Ολλανδός έσπασε στην κυριολεξία τα χρονόμετρα, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στον τρίτο και τελευταίο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών του GP που διεξάγεται στο Bahrain.

Ο Ολλανδός επέστρεψε στην πίστα μετά την αρχική του προσπάθεια με τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli, εκθρονίζοντας τον L. Hamilton που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Βέβαια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η διαφορά ανάμεσα στον M. Verstappen και τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, με τον ιπτάμενο Ολλανδό να αποδεικνύεται σχεδόν 0,8 δευτερόλεπτα ταχύτερος.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο προέκυψε στο δεύτερο sector της πίστας του Bahrein και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα παρά το γεγονός ότι ο L. Hamilton επέστρεψε στην πίστα στην προσπάθειά του να μειώσει τη διαφορά που τον χώριζε ως εκείνη τη στιγμή από την κορυφή.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Mercedes είναι και το γεγονός ότι o Bottas βρέθηκε με την τέταρτη καλύτερη επίδοση, μένοντας πίσω από τον P. Gasly που σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.   

Μένει, βέβαια, να αποδειχθεί αν οι Γερμανοί κρύβουν το καλύτερο για το τέλος, δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπολείπεται σε ρυθμό σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους.

Μακριά από την κορυφή για μία ακόμα χρονιά βρίσκεται η Ferrari, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί για μια θέση πίσω από τις Mercedes και Red Bull.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου Grand Prix της σεζόν ξεκινούν στις 17.00 το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.