GP Bahrain 2021: Verstappen στην pole του πρώτου Grand Prix της χρονιάς


Ο M. Verstappen επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κατακτώντας εύκολα την πρώτη pole position της φετινής αγωνιστικής σεζόν και βάζοντας τις βάσεις για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Formula 1
  • 27/3/2021

Μια μάχη από τα παλιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Bahrain. Η μάχη για την pole position κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον Max Verstappen να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί αφήνοντας πίσω τα μονοθέσια της Mercedes και τον παγκόσμιο πρωταθλητή L. Hamilton.

 Στο Q1 έλαμψε το άστρο του 20χρονου Tsunoda. Ο Ιάπωνας πιλότος της Alpha Tauri σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του πρώτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, σπάζοντας το 1-2 των Verstappen και Hamilton που είχε διαμορφωθεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Αντιθέτως, αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Mazepin της Haas, ο οποίος όχι μόνο έμεινε εκτός συνέχειας αλλά πραγματοποίησε και δύο μεγαλοπρεπέστατα τετακέ. Εκτός ρυθμού και ο S. Vettel, o οποίος έμεινε στην 18η θέση στην πρώτη του εμφάνιση με το μονοθέσιο της Aston Martin.

O C. Sainz πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών σημειώνοντας εκείνος την καλύτερη επίδοση και αφήνοντας πίσω του, τον C. Leclerc και τον L. Hamilton. Και οι δύο πιλότοι της Ferrari συμμετείχαν στο δεύτερο σκέλος με τη μαλακή γόμα των ελαστικών, ενώ οι υπόλοιποι επέλεξαν τη μέση γόμα για το Q2.

Τη θέση του στην πρώτη δεκάδα έχασε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο S. Perez και μαζί με τους Giovinazzi, Tsunoda, Raikkonen και Russell  παρακολούθησαν από τα pit τη μάχη της πρώτης θέσης.

Στην πρώτη κιόλας προσπάθεια του Q3 οι L. Hamilton και M. Verstappen έδειξαν ότι αυτοί είναι οι δύο πιλότοι που θα διεκδικήσουν φέτος νίκες και τίτλους.

O L. Hamilton ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1.30.00, ωστόσο, ο M. Verstappen ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, όντας ταχύτερος στην πρώτη προσπάθειά του κατά 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στη δεύτερη προσπάθεια των πιλότων, με τον L. Hamilton να βρίσκεται έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση και τον M. Verstappen να τον εκθρονίζει κατακτώντας την πρώτη pole position της χρονιάς.

Τρίτος θα εκκινήσει ο V. Bottas, ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του C. Leclerc και του ταχύτατου P. Gasly. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo, Norris, Sainz, Alonso και Stroll.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.