GP Βελγίου - FP1: Sainz στην κορυφή και στο τέλος βροχή


O Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο GP Βελγίου, με τη βροχή να κάνει αισθητή την παρουσία της στο φινάλε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/8/2022

Το πράσινο φως στο τέλος του pitlane της πίστας του Σπα φέρνει το τέλος στη θερινή ραστώνη.

Μαζί, όμως, φέρει και ποινές για αλλαγές μερών των μονάδων ισχύος για αρκετούς οδηγούς, ξεκινώντας από τους διεκδικητές του τίτλου, Max Verstappen και Charles Leclerc, και πηγαίνοντας στους Norris, Ocon, Schumacher και Bottas.

Παράλληλα, υπήρξε και διακοπή στη διαδικασία προς το τελευταίο 20λεπτο, όταν ο Magnussen «προδόθηκε» από το το σύστημα υψηλής τάσης στον κινητήρα της VF-22 στην έξοδο της La Source, και χρειάστηκε λίγη ώρα για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Προς το τέλος του session ήρθε και η βροχή, ιδίως στο τελευταίο sector, μην επιτρέποντας στους οδηγούς να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Στα όσα συνέβησαν στην πίστα, ο Sainz ηγήθηκε της διαδικασίας, μόλις 0,069 δλ. μπροστά από τον teammate του στη Ferrari, και τον Verstappen.

Από εκεί και πίσω, η κατάταξη είναι... ανάστατη. Ο Russell ήρθε 4ος, με τον Stroll να κάνει την έκπληξη στην 5η θέση και τον Albon να βρίσκει κι αυτός θέση στη δεκάδα, όντας 6ος.

Αρκετά πίσω βρέθηκαν οι Hamilton και Perez, ενώ ο Bottas δε σημείωσε καν χρόνο με «τεχνικό πρόβλημα», σύμφωνα με την Alfa Romeo, που ακόμα δεν έχει διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!