GP Ευρώπης - FP1: Hamilton με το καλημέρα


Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έγιναν στο circuit του Baku με τον Daniel Ricciardo να έχει την τιμή να είναι ο πρώτος που ακούμπησε τοίχο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

  • 17/6/2016

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έγιναν στο circuit του Baku με τον Daniel Ricciardo να έχει την τιμή να είναι ο πρώτος που ακούμπησε τοίχο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Ο ουρανός στην πανέμορφη παλιά πόλη του Baku ήταν συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία στον αέρα να αγγίζει τους 28 βαθμούς και στο οδόστρωμα τους 38. Οι στροφές 1, 3 και 15 αποδείχτηκε στο FP1 ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, με αρκετούς από τους πιλότους να έχουν μικροεξόδους. Ο Hamilton είχε δύο εξόδους στο δρόμο διαφυγής στην στροφή 3 και τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε μικροεπαφή με τον τοίχο. Έτσι, ο Βρετανός σταμάτησε στο FP1 είκοσι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου έχοντας όμως πρώτα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο με τα super soft της Pirelli (1:46.489).

Ο Hamilton ήταν μπροστά από τον teammate Nico Rosberg για 0.337 s. Στην τρίτη θέση στο FP1 βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Williams και ήταν 0.661 s πιο αργός από τον Hamilton, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τα super-soft (τα χρησιμοποίησαν μόνο οι Mercedes και Toro Rosso στην πρώτη περίοδο). Ο Fernando Alonso με τη μαλακή γόμα στη McLaren ήταν περισσότερο από 1.5 s πιο αργός από τον Hamilton στην 4η θέση της περιόδου, ενώ ο Sebastian Vettel με τη Ferrari βρέθηκε ακόμα πιο πίσω κατά 0.6 s. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Sergio Perez με τη Force India, ενώ ακολούθησαν ο Jenson Button με την McLaren και ο Carlos Sainz με την Toro Rosso.

Το ατύχημα του Ricciardo 23 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου ήταν και αυτό που... πυροδότησε την πρώτη κόκκινη σημαία στο Baku. Ο πιλότος της Red Bull έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στην στροφή 15 και κατέστρεψε το πίσω δεξί ελαστικό του που ακούμπησε στον τοίχο. Η περίοδος σταμάτησε για αρκετά λεπτά μέχρι ο γερανός να πάρει το μονοθέσιο του Αυστραλού από την πίστα, ενώ ο Ricciardo δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από τον 13ο ταχύτερο χρόνο της περιόδου.

Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με την Ferrari. Ο Max Verstappen με τη δεύτερη Red Bull συμπλήρωσε μόλις επτά γύρους στην περίοδο καθώς μία διαρροή λαδιού τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να επιστρέψει στα pit με καπνό να βγαίνει πίσω από το μονοθέσιό του.