GP Γαλλίας: Άκόμα μία pole για τον Lewis Hamilton


Η κυριαρχία των Mercedes-AMG συνεχίστηκε και στο Grand Prix της Γαλλίας με ένα ακόμα πειστικό 1-2 της γερμανικής ομάδας

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/6/2019

Για όσους περίμεναν μια επανάληψη της εξέλιξης των κατακτήριων στον Καναδά, μάλλον απογοητεύθηκαν. Οι Mercedes κυριάρχησαν για άλλη μια φορά φέτος, κάνοντας εκπληκτικούς χρόνους, και αφήνοντας πολύ πίσω τις άλλες ομάδες. 

Κυρίαρχος και πάλι ο Lewis Hamilton με έναν απίστευτο χρόνο, που δείχνει ότι μάλλον προβλέπεται ένα εύκολο απόγευμα για τον ίδιο αύριο. Όπως δήλωσε "είναι μία τεχνική πίστα, αρκετά δύσκολη, και απαιτεί δυναμική οδήγηση για να καταφέρεις να περάσεις γρήγορα στα αργά κομμάτια".

Στην δεύτερη θέση ο Bottas ο οποίος για αρκετό διάστημα σε όλα τα δοκιμαστικά ήταν στην πρώτη θέση. Και αυτός δήλωσε πεπεισμένος ότι η ομάδα του έχει το πάνω χέρι για τον αυριανό αγώνα, σε μία πίστα που φαίνεται να ταιριάζει στις Mercedes.

Στην τρίτη θέση ο Leclerc με την Ferrari ο οποίος έσωσε τα προσχήματα για την Scuderia καθώς ο Vettel μετά από ένα -ακόμα- λάθος θα εκκινήσει από την έβδομη θέση. 

Τέταρτος ο Verstappen, και στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας οι Norris, Sainz, Vettel, Ricciardo, Gasly και Giovinazzi, με τις McLaren να είναι η ευχάριστη έκπληξη των δοκιμαστικών.

Όπως όλα δείχνουν όλοι θα εκκινήσουν με μεσαία γόμα αύριο και μένει να δούμε αν κάποια στοιχεία τακτικής ή μία απρόβλεπτη εξέλιξη θα ανατρέψει τα προγνωστικά για ένα ευχάριστο απόγευμα των Mercedes στην ιδιαίτερη πίστα του Paul Ricard.