GP Γαλλίας - FP2: Οριακά ταχύτερος ο Verstappen


O Max Verstappen ολοκλήρωσε το FP2 του Γαλλικού GP στην πρώτη θέση, όντας μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Valtteri Bottas.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/6/2021

Η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Paul Ricard είδε ομάδες κι οδηγούς να ψάχνουν τόσο την ταχύτητα στον έναν γρήγορο γύρο, όσο και σε ρυθμό αγώνα.

Για αυτό κι έγινε, σε πρώτη φάση, εκτεταμένη χρήση της C4 μαλακής γόμας για τις προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Ωστόσο, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πίστα (47 βαθμοί Κελσίου) και τις υψηλότερες από το αναμενόμενο πιέσεις των ελαστικών, μετά τις αστοχίες στο Μπακού, είδαμε αρκετούς οδηγούς να δυσκολεύονται να βρουν πρόσφυση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Max Verstappen κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο, για μόλις 0,008 δλ. από τον Valtteri Bottas, που συνέχισε να υπερτερεί (πειστικά) έναντι του teammate του, LewisHamilton.

Η Alpine διατηρήθηκε ψηλά στον εντός έδρας αγώνα της, με τον Fernando Alonso να σημειώνει την τέταρτη καλύτερη επίδοση, και τον Esteban Ocon να βρίσκεται δύο θέσεις πίσω του.

Ανάμεσά τους ο Charles Leclerc, που έδειξε πως η Ferrari έχει σφυγμό μετά το μέτριο FP1 που διένυσε, εκτός δεκάδας.

Πτώση στην απόδοσή της σημείωσε η McLaren, που είδε μόνο τον Lando Norris εντός δεκάδας, κι αυτό οριακά, τη στιγμή που ο Ricciardo κατρακύλησε στην 14η θέση.

Το τριήμερο συνεχίζεται αύριο στις 13:00 Ελλάδας για το FP3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: