GP Γαλλίας - Κατατακτήριες: Pole position για τον Verstappen


O Max Verstappen πήρε την pole position στο Paul Ricard, κρατώντας πίσω του αμφότερες τις Red Bull.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/6/2021

Μετά το αρκετά ενδιαφέρον FP3 όπως αυτό εξελίχθηκε, οι κατατακτήριες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία για την έκβαση της μάχης της pole position.

Το Q1 ξεκίνησε με μία γρήγορη διακοπή, όντας ο Yuki Tsunoda έχασε το πίσω μέρος στην έξοδο της Κ1 και βρέθηκε στην μπαριέρα, ευτυχώς για τον ίδιο χωρίς να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος της ΑΤ02. Η διαδικασία σταμάτησε μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Με την επιστροφή στη δράση, όλοι βγήκαν γρήγορα από τα γκαράζ τους για να γράψουν γρήγορο χρόνο.

Στο τέλος, o Verstappen πήρε την πρωτιά, για 2 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Hamilton και μισό δευτερόλεπτο από τον Perez.

Ο Vettel έσωσε τη μέρα για την Aston Martin, που είδε τον Lance Stroll να αποκλείεται από το Q1.

Ο λόγος ήταν η δεύτερη κόκκινη σημαία που βγήκε, όταν ο Mick Schumacher έχασε το μπροστά μέρος της VF21 στη στροφή 6, που τον είδε να μένει μεν στο Q2 (που αποτελεί επίτευγμα από μόνο του), αλλά να χαλάει και τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Latifi, Raikkonen, Mazepin, μαζί με τους Stroll και Tsunoda.

Στο Q2, όλοι επέλεξαν τη μέση γόμα για τις προσπάθειές τους, πλην του Russell που προτίμησε τη μαλακή.

Ο Hamilton έδειξε ότι έχει βρει ρυθμό με τη W12, γράφοντας την καλύτερη επίδοση, ειδεμή για μόλις 0,012 δλ. από τον Perez, με τους Verstappen, Sainz και Bottas να ακολουθούν.

Η μάχη για την πρόκριση στη δεκάδα παρουσίαζε ενδιαφέρον, με τον Ocon να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Alonso στο Q3, σε αντίθεση με τον Ricciardo που προκρίθηκε, μαζί με τον Leclerc. Αμφότεροι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στο φινάλε.

Έτσι, εκτός έμειναν οι Ocon, Vettel, Giovinazzi, Russell και Schumacher.

Για την pole position, οι μνηστήρες ήταν δύο: Hamilton και Verstappen.

Μετά τις πρώτες γρήγορες προσπάθειες, ο Verstappen ήταν μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο για 0,4 δλ., ενώ ο Perez κράτησε πίσω του τον Bottas στις θέσεις 3 και 4, αντίστοιχα.

Τη διαφορά έκαναν οι Alonso και Ricciardo, που επέλεξαν τη μέση γόμα για τους γύρους τους.

Στα δεύτερα runs, ο Verstappen βελτίωσε αρκετά για να μείνει στην πρώτη θέση, από την οποία και θα εκκινήσει τον αγώνα, ενώ ο Hamilton έμεινε 2ος, με τον Bottas να περνά τον Perez για την τρίτη θέση.

Ο Sainz έκλεισε την πεντάδα, με την έτερη Ferrari του Leclerc στην 7η θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Norris, Alonso και Ricciardo.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: