GP ΗΠΑ - Κατατακτήριες: Επιστροφή στις poles για τον Sainz


O Carlos Sainz θα εκκινήσει το GP ΗΠΑ από την πρώτη θέση, με τον Max Verstappen πίσω του και τον Charles Leclerc στην 12η θέση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 23/10/2022

Υπό εξαιρετικές συνθήκες διεξήχθησαν οι κατατακτήριες στο Circuit of The Americas. Το μόνο "σύννεφο" ήταν η ανακοίνωση του θανάτου του Dietrich Mateschritz σε ηλικία 78 ετών.

Στο Q1, ο Sainz με τον Leclerc ηγήθηκαν της κατάταξης, καθώς Verstappen, Hamilton και Perez συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Η μάχη για την πρόκριση στην 15άδα είχε δύο εκπλήξεις, καθώς Ricciardo και Ocon έμειναν εκτός συνέχειας, μαζί με τους Magnussen, Schumacher και Latifi.

Στο Q2, η Ferrari είχε και πάλι τα πρωτεία, με τον Leclerc στην κορυφή και τους Verstappen και Sainz πίσω του. Και οι τρεις έκαναν τους καλύτερους γύρους τους με χρησιμοποιημένο σετ μαλακής γόμας.

Norris και Bottas έδωσαν μάχη μέχρι τέλους για να προκριθούν στη δεκάδα, και τα κατάφεραν, ενώ το ίδιο θα έκανε κι Guanyu Zhou αν δεν πατούσε εκτός ορίων πίστας.

Έτσι, εκτός συνέχειας έμειναν οι Albon, Vettel, Gasly, Zhou και Tsunoda.

Στο Q3, οι πρώτες προσπάθειες είδαν τον Leclerc ταχύτερο, με τον Sainz δεύτερο και τον Hamilton, με τον Verstappen να κάνει τον γύρο με χρησιμοποιημένο σετ μαλακής γόμας, μένοντας 4ος.

Στα δεύτερα runs, ο Sainz βρήκε χρόνο και πέρασε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Leclerc, ενώ ο Verstappen μπορούσε να φτάσει μέχρι την 3η θέση.

Τέταρτος ήταν ο Perez, με τους Hamilton, Russell, Stroll, Norris, Alonso και Bottas στη δεκάδα.

Ασφαλώς, με τις ποινές των Leclerc, Perez και Alonso, θα πέσουν αυτοί οι οδηγοί και θα κερδίσουν θέσεις όσοι βρίσκονται πίσω τους.