GP Ιταλίας 2019: Pole position για τον Leclerc, Hamilton στη δεύτερη θέση


Μετά τη νίκη του στο Βέλγιο, ο C. Leclerc θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο «εντός έδρας» GP της Ιταλίας, αφήνοντας πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή L. Hamilton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/9/2019

Με τους επτά από τους δέκα συνολικά πιλότους που συμμετείχαν στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιταλίας να χάνουν τη μάχη με το χρονόμετρο και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να βελτιώσουν την αρχικής τους επίδοση πραγματοποιώντας μια δεύτερη προσπάθεια έληξε η μάχη για την pole position στην πίστα της Monza.

O C. Leclerc είχε βρεθεί από νωρίς στην κορυφή της κατάταξης, με τα ασημένια βέλη των Hamilton και Bottas να βρίσκονται παρόλα αυτά σε απόσταση αναπνοής.

Και ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία τη δεύτερη προσπάθεια των δέκα ταχύτερων πιλότων των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ιταλίας, η έξοδος του K. Raikkonen στην Parabolica διέκοψε τη διαδικασία.

Μετά την απομάκρυνση του μονοθεσίου της Alfa Romeo και την επανεκκίνηση του Q3, οι ομάδες επέλεξαν να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και οι εννέα πιλότοι να βρεθούν ταυτόχρονα στην πίστα διεκδικώντας μια θέση που θα τους εξασφάλιζε μεταξύ άλλων το πλεονέκτημα του sleep streaming.

To άνευ προηγουμένου «μποτιλιάρισμα» που δημιουργήθηκε έθεσε επί της ουσίας εκτός μάχης τους επτά από τους εννέα εναπομείναντες οδηγούς του Q3, καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν από τη γραμμή του τερματισμού και να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη προσπάθειά τους πριν την εκπνοή των 10 λεπτών και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Μόνο οι C. Leclerc και C. Sainz κατάφεραν να νικήσουν το χρονόμετρό της Monza, με τον πιλότο της Ferrari να μην δίνει συνέχεια στην προσπάθειά του καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την pole position και τον Ισπανό να μην βελτιώνει την επίδοσή του μένοντας στην έβδομη θέση.

Από την τελευταίες θέσεις του grid θα εκκινήσει ο M. Verstappen εξαιτίας των ποινών που προβλέπονται για την αντικατάσταση του κινητήριου συνόλου, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν οι Gasly και Norris. Mε πρόβλημα στον κινητήρα εγκατέλειψε και ο S. Perez μένοντας στην 17η θέση.

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΧρόνος
1Charles LeclercFerrari1m19.307s
2Lewis HamiltonMercedes0.039s
3Valtteri BottasMercedes0.047s
4Sebastian VettelFerrari0.150s
5Daniel RicciardoRenault0.532s
6Nico HulkenbergRenault0.742s
7Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault1.148s
8Alexander AlbonRed Bull/Honda-
9Lance StrollRacing Point/Mercedes-
10Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari-
11Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari1.210s
12Kevin MagnussenHaas/Ferrari1.308s
13Daniil KvyatToro Rosso/Honda1.323s
14Romain GrosjeanHaas/Ferrari1.477s
15Sergio PerezRacing Point/Mercedes1.984s
16George RussellWilliams/Mercedes2.493s
17Robert KubicaWilliams/Mercedes3.049s
18Lando NorrisMcLaren/Renault1.761s
19Pierre GaslyToro Rosso/Honda1.818s
20Max VerstappenRed Bull/Honda-