GP Ιταλίας - FP1: Με Leclerc, 1-2 Ferrari και πολλές ποινές


Ο Charles Leclerc σημείωσε την καλύτερη επίδοση του FP1 στην πίστα της Μόντσα, με έξι οδηγούς να κάνουν αλλαγές στις μονάδες ισχύος τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/9/2022

Το Ιταλικό GP προσφέρθηκε για αρκετές αλλαγές κινητήρων, με έξι οδηγούς (ως τώρα) να επιλέγουν να αλλάξουν μέρη του κινητήρα.

Πρόκειται για τους Verstappen (5 θέσεις ποινής), Perez (10 θέσεις ποινής), Sainz (15 θέσεις ποινής κι άλλες 10 για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων), Bottas (15 θέσεις ποινής) και Hamilton (τέλος του grid).

Στο τέλος του grid θα βρεθεί κι ο Tsunoda, με 10 θέσεις ποινής σχετιζόμενες με τον κινητήρα, κι άλλες 10 γιατί έφτασε τις τρεις επιπλήξεις μέσα στη σεζόν.

Στα αγωνιστικά, ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας, με τον Carlos Sainz πίσω του, στο 1-2 της Ferrari -για αρχή- στην «έδρα» της.

Πίσω τους σε παράταξη οι δύο Mercedes των George Russell και Lewis Hamilton, ενώ ο Max Verstappen έμεινε 5ος, 4 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τη Scuderia.

Δυνατά και πάλι η Alpine, όπως τις περισσότερες Παρασκευές, με τον Esteban Ocon στην 6η και τον Fernando Alonso στην 7η θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Tsunoda, Bottas και Ricciardo.

Το FP2 ξεκινά στις 18:00.