GP Καναδά 2019: Νίκη Hamilton, μοιραίος για την Ferrari ο Vettel


Ένα μοιραίο λάθος του S. Vettel στέρησε από την Ferrari την πρώτη φετινή νίκη της, με τον L. Hamilton να βρίσκεται και πάλι εκεί για να πάρει το μέγιστο από έναν αγώνα που έδειχνε να μην του ανήκει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/6/2019

Μια ανέλπιστη αλλά χωρίς αμφιβολία δίκαιη νίκη κατέκτησε ο L. Hamilton στο GP Καναδά, βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση του φετινού παγκόσμιου τίτλου.

Ο Βρετανός εκκινούσε από τη δεύτερη θέση, την οποία και διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας μπροστά του τον S. Vettel και το ανταγωνιστικό μετά από αρκετό καιρό μονοθέσιο της Ferrari. Ο Γερμανός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο stint, δημιουργώντας μια απόσταση ασφαλείας από τους πρώτους γύρους του αγώνα.

Μάλιστα μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου pitstop, η διαφορά που τον χώριζε από τον L. Hamilton ήταν μεγαλύτερη των τεσσάρων δευτερολέπτων.

Από εκεί και πέρα βέβαια η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς ο Βρετανός με τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli κατάφερε να κλείσει την απόσταση που τον χώριζε από την κορυφή και να βρεθεί στον 40ο γύρο σε απόσταση βολής.

Ο L. Hamilton πίεσε χωρίς να αποφύγει τα λάθη, ωστόσο, ένα γλίστρημα του πρωτοπόρου S. Vettel ήταν εκείνο που έμελλε να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari βρέθηκε εκτός πίστας και στην επιστροφή του σε αυτήν έκλεισε αντικανονικά τον L. Hamilton ο οποίος ακολουθούσε. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και επέβαλαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον S. Vettel.

H μάχη για την πρώτη θέση είχε μόλις αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Βρετανό οδηγό της Mercedes-AMG Petronas να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του και να διατηρείται με χαρακτηριστική ευκολία στην ουρά του μονοθεσίου της Ferrari.

Μάλιστα ο S. Vettel λίγο έλειψε να χάσει και τη δεύτερη θέση, καθώς ο όμοσταυλός του στην ομάδα της Ferrari κάλυψε στους τελευταίους γύρους τη διαφορά που τον χώριζε από την πρώτη θέση, τερματίζοντας τελικά τρίτος και σε απόσταση 6 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Την πρώτη πεντάδα του καναδικού Grand Prix συμπληρώνουν οι Bottas και Verstappen, ενώ με βαθμούς στις αποσκευές τους φεύγουν οι Ricciardo και Hulkenberg της Renault, o P. Gasly, o L. Stroll και ο D. Kvyat.

Μετά την πέμπτη φετινή νίκη του, ο L. Hamilton απέκτησε ένα προβάδισμα 29 βαθμών από τον δεύτερο V. Bottas. 

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΓΥΡΟΙΔΙΑΦΟΡΑ
1Lewis HamiltonMercedes701h29m07.084s
2Sebastian VettelFerrari703.658s
3Charles LeclercFerrari704.696s
4Valtteri BottasMercedes7051.043s
5Max VerstappenRed Bull/Honda7057.655s
6Daniel RicciardoRenault691 Lap
7Nico HulkenbergRenault691 Lap
8Pierre GaslyRed Bull/Honda691 Lap
9Lance StrollRacing Point/Mercedes691 Lap
10Daniil KvyatToro Rosso/Honda691 Lap
11Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault691 Lap
12Sergio PerezRacing Point/Mercedes691 Lap
13Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari691 Lap
14Romain GrosjeanHaas/Ferrari691 Lap
15Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari691 Lap
16George RussellWilliams/Mercedes682 Laps
17Kevin MagnussenHaas/Ferrari682 Laps
18Robert KubicaWilliams/Mercedes673 Laps
-Alexander AlbonToro Rosso/Honda59Εγκατάλειψη  
-Lando NorrisMcLaren/Renault8Εγκατάλειψη