GP Μ. Βρετανίας 2020: Νίκη-θρίλερ για Hamilton που τερμάτισε με κλαταρισμένο ελαστικό


Σε θρίλερ μετατράπηκε το Grand Prix Βρετανίας με τον L. Hamilton να βλέπει την καρό σημαία του τερματισμού με κλαταρισμένο ελαστικό. Την ίδια τύχη είχε και ο V. Bottas που έμεινε εκτός δεκάδας αφήνοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου στον M. Verstappen

  • 2/8/2020

Δραματικό ήταν το φινάλε του βρετανικού Grand Prix καθώς οι πρωτοπόροι του αγώνα L. Hamilton και V. Bottas είδαν τα ελαστικά τους να τους προδίδουν και να κλατάρουν.

Τυχερός στην ατυχία του ο L. Hamilton που κατάφερε έστω και με τρεις τροχούς να διατηρήσει την πρώτη θέση και να τερματίσει μπροστά από τον M. Verstappen.

Αντιθέτως, το κλαταρισμένο ελαστικό του V. Bottas όχι μόνο του στοίχησε τη δεύτερη θέση αλλά και το πλασάρισμά του μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις πιθανότητες διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

Ο Φινλανδός έπεσε από τη δεύτερη θέση στην 11η, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο o Leclerc ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Κλαταρισμένο ελαστικό είχε και ο Sainz χάνοντας έτσι την 5η θέση και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ricciardo να τερματίσει τέταρτος κερδίζοντας στις λεπτομέρειες τη μάχη με τον L. Norris, ο οποίος έμεινε πέμπτος.

Ακολούθησε ο S. Ocon με το δεύτερο μονοθέσιο της Renault, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τους Gasly και Albon που είδαν την καρό σημαία του τερματισμού από την έβδομη και την όγδοη θέση.

Μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα βρέθηκαν οι Stroll και Vettel, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν τα ελαστικά των Bottas και Sainz δεν είχαν παραδώσει το πνεύμα τους λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Μάλιστα ο ρυθμός του Γερμανού πιλότου της Ferrari ήταν απογοητευτικός καθόλη τη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix δείχνοντας να έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια διάκρισης με την ιταλική ομάδα.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές του GP Μεγ. Βρετανίας ανήκει και ο R. Grosjean εξαιτίας την αντιαθλητικής συμπεριφοράς του, καθώς ουκ ολίγες φορές επιχείρησε να αποτρέψει μια προσπέραση όχι με τον πλέον ορθόδοξο τρόπο.

Μετά την 87η νίκη της καριέρας του, ο L. Hamilton απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα 30 βαθμών έναντι του V. Bottas, ο οποίος δεν κατάφερε να φύγει με βαθμούς από τη M. Βρετανία και είναι αναγκασμένος πλέον να ξεπεράσει εαυτόν αν θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ταξιδεύει στην Ισπανία και ειδικότερα στη Βαρκελώνη όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο έκτος γύρος.

1Lewis HamiltonMercedes1h28m01.283s
2Max VerstappenRed Bull/Honda5.856s
3Charles LeclercFerrari18.474s
4Daniel RicciardoRenault19.650s
5Lando NorrisMcLaren/Renault22.277s
6Esteban OconRenault26.937s
7Pierre GaslyAlphaTauri/Honda31.188s
8Alexander AlbonRed Bull/Honda32.670s
9Lance StrollRacing Point/Mercedes37.311s
10Sebastian VettelFerrari41.857s
11Valtteri BottasMercedess
12George RussellWilliams/Mercedess
13Carlos Sainz Jr.McLaren/Renaults
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferraris
15Nicholas LatifiWilliams/Mercedess
16Romain GrosjeanHaas/Ferraris
17Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari1 Lap
-Daniil KvyatAlphaTauri/HondaAccident
-Kevin MagnussenHaas/FerrariCollision
-Nico HulkenbergRacing Point/MercedesNot started