GP Μ. Βρετανίας - FP2: Ταχύτερος ο Sainz, ψηλά Mercedes και McLaren


O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος της δεύτερης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών στη Μεγάλη Βρετανία, με τους Lewis Hamilton και Lando Norris να εκπλήσσουν με την παρουσία τους στην πρώτη τριάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/7/2022

Σε στεγνές συνθήκες και με καλές θερμοκρασίες διεξήχθη το FP2 στο Silverstone, με τις ομάδες να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις αλλαγές στα μονοθέσιά τους.

Στις προσομοιώσεις κατατακτηρίων, με τη μαλακή γόμα και λίγα κιλά καυσίμου στο ντεπόζιτο, ο Carlos Sainz ήταν εκείνος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, την ώρα που ο teammate του στη Ferrari, Charles Leclerc, έμεινε 5ος, μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Ισπανό.

Την έκπληξη έκαναν οι δύο «τοπικοί ήρωες», Lewis Hamilton και Lando Norris, στις θέσεις 2 και 3, αντίστοιχα.

Ο 7κις πρωταθλητής τόνισε πως θα αποφύγει τους «πειραματισμούς» με το στήσιμο του μονοθέσιου, και διαθέτοντας όλες τις αναβαθμίσεις της Mercedes, κατάφερε να γράψει έναν άκρως ανταγωνιστικό χρόνο, ενώ ο Norris φάνηκκε να οδηγεί στο όριο την MCL36, με τον Daniel Ricciardo να περιορίζεται στην 9η θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Max Verstappen, ήρθε 4ος, 0,207 δλ. μακριά από τον Sainz, παραπονούμενος για αρκετή φθορά στην προσομοίωση αγώνα που έκανε.

Έκτος ήρθε ο Fernando Alonso, σε ακόμα μία δυνατή Παρασκευή για την Alpine, ενώ Sergio Perez και George Russell έμειναν στις θέσεις 7 και 8.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Lance Stroll, οριακά μπροστά από τους Valtteri Bottas και Sebastian Vettel.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!