GP Μεξικού 2019: Hamilton τη νίκη και τις εντυπώσεις, αυτοχειρία Ferrari


Ο L. Hamilton έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου κατακτώντας τη νίκη στο GP του Μεξικού, μετά και τo καταστροφικό λάθος της Ferrari σε pit stop του Leclerc.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/10/2019

Μπορεί οι δύο Mercedes να έχασαν κατά κράτος στη μάχη της pole position το Σάββατο το βράδυ, ωστόσο, 24 ώρες μετά απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι έχουν τον τρόπο να κατακτούν τη νίκη αξιοποιώντας τα λάθη των αντιπάλων τους.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του L. Hamilton να βγει νικητής από τη μάχη που έδωσε με τα μονοθέσια της Ferrari, αφήνοντας πίσω του το κακό ξεκίνημα και ειδικότερα την κοκορομαχία του με τον Verstappen που οδήγησε και τους δύο εκτός πίστας στερώντας τους πολύτιμα δευτερόλεπτα και την επαφή με την κορυφή.

Μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο L. Hamilton κάλυψε το χαμένο έδαφος ανακτώντας την τρίτη θέση πίσω από τους Leclerc και Vettel όταν ο Albon πραγματοποίησε το πρώτο του pit stop στον 15ο γύρο.

Έναν γύρο αργότερα το παράδειγμα του Albon ακολούθησε ο C. Leclerc, επιλέγοντας τη στρατηγική των δύο pit stop. H απόφαση αυτή έμελλε να είναι μοιραία για τον πιλότο της Ferrari, καθώς κατά τη διάρκεια της δεύτερης αλλαγής ελαστικών χάθηκαν 6,2 πολύτιμα δευτερόλεπτα, όπως και κάθε ελπίδα να επιστρέψει στην πρώτη θέση.

Σε αντίθεση με τον Leclerc, οι Hamilton, Vettel και Bottas ακολούθησαν τη στρατηγική του ενός pit stop, γεγονός που τους έφερε στις τρεις πρώτες θέσεις του αγώνα.

Μάλιστα οι Vettel και Bottas διατήρησαν τη μέση γόμα των ελαστικών της Pirelli για 37 και 38 γύρους αντίστοιχα, δίνοντας την ευκαιρία στον L. Hamilton να πιέσει με τα «φρέσκα» σκληρά ελαστικά που είχε τοποθετήσει νωρίτερα και να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Με τον L. Hamilton να οδηγεί τον αγώνα, το S. Vettel να ακολουθεί δεύτερος ανήμπορος να εκμεταλλευτεί την καλύτερη κατάσταση των ελαστικών του και τον V. Bottas να βρίσκεται σε απόσταση βολής ποντάροντας σε λάθος του Γερμανού ολοκληρώθηκε το μεξικανικό Grand Prix.

Μεγάλος χαμένος του αγώνα ο C. Leclerc ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση, όπως άλλωστε και ο M. Verstappen που είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση, έχοντας βρεθεί τελευταίος όταν κλατάρισε το πίσω δεξί ελαστικό του μονοθεσίου του μετά την επαφή που είχε με V. Bottas.

Η συνέχεια θα δοθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όπου δεν αποκλείεται ο L. Hamilton να πανηγυρίσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του δύο γύρους πριν το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

1Lewis HamiltonMercedes1h36m48.904s
2Sebastian VettelFerrari1.766s
3Valtteri BottasMercedes3.553s
4Charles LeclercFerrari6.368s
5Alexander AlbonRed Bull/Honda21.399s
6Max VerstappenRed Bull/Honda1m08.807s
7Sergio PerezRacing Point/Mercedes1m13.819s
8Daniel RicciardoRenault1m14.924s
9Daniil KvyatToro Rosso/Honda1 Lap
10Pierre GaslyToro Rosso/Honda1 Lap
11Nico HulkenbergRenault1 Lap
12Lance StrollRacing Point/Mercedes1 Lap
13Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault1 Lap
14Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari1 Lap
15Kevin MagnussenHaas/Ferrari2 Laps
16George RussellWilliams/Mercedes2 Laps
17Romain GrosjeanHaas/Ferrari2 Laps
18Robert KubicaWilliams/Mercedes2 Laps
-Kimi RaikkonenAlfa Romeo/FerrariRetirement
-Lando NorrisMcLaren/RenaultWithdrew