GP Μονακό - Κατατακτήριες: Μάχη ως το τέλος με τον Verstappen στην pole


O Max Verstappen πάλεψε με τον Fernando Alonso για την pole position στο Μονακό και την κατέκτησε στο φινάλε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL
  • 27/5/2023

Στο Q1, ο Perez έγινε γρήγορα θύμα της απαιτητικότητας του Μονακό, και βρέθηκε να χτυπά με το πίσω μέρος της RB19 στην έξοδο της St. Devote, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός συνέχειας. 

Μετά την προσωρινή διακοπή για τον καθαρισμό της πίστας, οι οδηγοί προσπάθησαν να βελτιώσουν, καθώς η πίστα αποκτούσε περισσότερη πρόσφυση και αυτό μεταφραζόταν στα χρονόμετρα.

Λίγο έλειψε να μείνουν εκτός οι Sainz-Hamilton, αλλά τα κατάφεραν να μπουν στην 15άδα, με τον Verstappen να γράφει τον ταχύτερο χρόνο, με τον Tsunoda και τον Albon πίσω του, που με φρέσκα ελαστικά ήταν ταχύτεροι από άλλους, πιο γρήγορους παραδοσιακά συνδυασμούς.

Εκτός έμειναν οι Sargeant, Magnussen, Hulkenberg, Zhou και Perez.

Στο Q2, το σημαντικό για τους οδηγούς ήταν να μείνουν στην πίστα όσο περισσότερο γινόταν, ώστε να εκμεταλλευτούν την πρόσφυση που αυξανόταν ώστε να βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις τους.

Στο τέλος, πάντως, ο Verstappen ήταν και πάλι στην κορυφή, με τον Leclerc πίσω του και τον Alonso τρίτο.

Πιο πίσω, ο Norris προκρίθηκε, αλλά είχε και ζημιά στην MCL60 καθώς χτύπησε στις μπαριέρες στην είσοδο της Tabac, ευτυχώς για τον ίδιο όχι αρκετά για να μην μπορέσει να επιστρέψει στα pits.

Εκτός έμειναν οι Piastri, de Vries, Albon, Stroll και Bottas.

Στο Q3, οι πρώτες προσπάθειες είδαν τον Alonso να πρωτοστατεί, με τον Verstappen να μένει μόλις 4ος.

Στα τελευταία περάσματα, ο Verstappen κατάφερε να βελτιώσει, αν και η διαφορά από τον Alonso ήταν ελάχιστη, ενώ ο Leclerc βρήκε αρκετό χρόνο και πέρασε 3ος, στον αγώνα της πατρίδας του.

Έπειτα, ο Ocon έκανε την έκπληξη με την 4η θέση, ενώ ο Sainz έμεινε 5ος.

Τη δεκάδα έκλεισαν κατά σειρά οι Hamilton, Gasly, Russell, Tsunoda και Norris.