GP Μονακό - Ποινή 3 θέσεων για τον Leclerc στην «έδρα» του


Υπό διερεύνηση βρέθηκε ο Charles Leclerc μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών επειδή παρεμπόδισε τον Norris, σύμφωνα με τους αγωνοδίκες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 27/5/2023

Ο Charles Leclerc, μετά από μία «αρκετά απογοητευτική» επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μονακό, όπως ανέφερε ο ίδιος, κατέληξε στα γραφεία των αγωνοδικών. Ο Μονεγάσκος παρεμπόδισε τον Lando Norris στα τέλη του Q3, όταν ο πρώτος βρισκόταν σε αργό γύρο, κι ο δεύτερος ολοκλήρωνε την προσπάθειά του.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο εμβληματικά και γρήγορα σημεία της πίστας, το τούνελ. Ο Leclerc, αφού ολοκλήρωσε τον τελευταίο του γύρο, παρέμεινε στην αγωνιστική γραμμή, καθώς δεν ενημερώθηκε εγκαίρως από τον μηχανικό του ότι ο Norris βρισκόταν σε γρήγορο γύρο από πίσω του.

Ο Βρετανός της McLaren κατάφερε να επιβραδύνει εγκαίρως, χωρίς να προκληθεί ατύχημα, όμως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα. Φυσικά, ο Norris δε βελτίωσε, παραμένοντας στη 10η θέση, απ' όπου και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής.

Το βρετανικό μέσο SkySportsF1 ρώτησε τον Norris σχετικά με το συμβάν, με τον ίδιο να απαντά: «Με παρεμπόδισε. Είναι απλό. Περιμένω να δω ποινή για τον Leclerc. Υπάρχει ένας κανόνας, δεν επιβραδύνουμε στη μέση του τούνελ, κι αυτό ακριβώς έκανε.»

Ο Leclerc κλήθηκε από τους αγωνοδίκες στις 19:00 ώρα Ελλάδος, με την απόφαση να ανακοινώνεται στις 20:51. Ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει το Grand Prix Μονακό από την 6η θέση, αφού πήρε ποινή 3 θέσεων. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Leclerc παρεμπόδισε μεν τον Norris, όμως δε θα μπορούσε να κάνει πολλά παραπάνω, δεδομένου ότι δεν είχε λάβει επαρκή ενημέρωση από την ομάδα του για τη θέση του Norris στην πίστα.