GP Μπαχρέιν: Νικητής ο Hamilton, με highlight το ατύχημα του Grosjean


Με μία κόκκινη σημαία και ένα σοκαριστικό ατύχημα σημαδεύτηκε το δεύτερο GP στο Μπαχρέιν. Από θαύμα ζει ο Grosjean, μετά από ισχυρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου του στις μπαριέρες και έκρηξη!

  • 29/11/2020

Η αρχή του αγώνα στο Μπαχρέιν ήταν το λιγότερο επεισοδιακή. Με ένα σοκαριστικό ατύχημα ο Romain Grosjean πάγωσε τους πάντες, για να καταφέρει 26 δλ. μετά τη σύγκρουση να ξεπροβάλλει ζωντανός μέσα από τις φλόγες! Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία ολόκληρης της Formula 1, όπου οι προσπάθειες του θεσμού για αύξηση της ασφάλειας των πιλότων έπιασαν τόπο!

Προφανώς αμέσως μετά το ατύχημα ακολούθησε κόκκινη σημαία, με τον αγώνα να διακόπτεται για να εκκινήσει εκ νέου, περίπου μία ώρα μετά. Μάλιστα και στη δεύτερη εκκίνηση δεν έλειψαν τα έκτροπα, αφού μετά από λίγο η Racing Point του Lance Stroll βρέθηκε να ακινητοποιείται ανάποδα επάνω στο apex, μετά από σύγκρουση. Για μία ακόμη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας βρέθηκε στην πίστα, μέχρι να απομακρυνθεί το αναποδογυρισμένο μονοθέσιο.

Σε έναν κατά τα άλλα φυσιολογικό αγώνα, ο Hamilton ξεκίνησε από την pole position και παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα. Πίσω του ο μόνος που προσπάθησε κάπως να τον  κοντράρει ήταν ο Verstappen, χωρίς βεβαίως να τον απειλήσει ουσιαστικά. O Bottas από την πρώτη εκκίνηση έδειξε ότι δεν ήταν η μέρα του για να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ αντιθέτως, αυτός που έκανε το κάτι παραπάνω στον αγώνα ήταν ο Sainz. Μεγάλος άτυχος ο Perez, όπου εγκατέλειψε από κινητήρα όντας τρίτος, λίγους γύρους πριν από το τέλος (δίνοντας έτσι την τρίτη θέση στο podium στον Albon).

Παρακάτω ακολουθεί η κατάταξη των οδηγών με το πέρας του αγώνα.

1  Lewis HAMILTON MercedesLEADER

2  Max VERSTAPPEN Red Bull Racing 1.254

3  Alexander ALBON Red Bull Racing 8.005

4  Lando NORRIS McLaren 11.337

5  Carlos SAINZ McLaren 11.787

6  Pierre GASLY AlphaTauri 11.942

7  Daniel RICCIARDO Renault 19.368

8  Valtteri BOTTAS Mercedes 19.680

9  Esteban OCON Renault 22.803

10  Charles LECLERC Ferrari1L

11  Daniil KVYAT AlphaTauri1L

12  George RUSSELL Williams1L

13  Sebastian VETTEL Ferrari1L

14  Nicholas LATIFI Williams1L

15  Kimi RÄIKKÖNEN Alfa Romeo Racing1L

16  Antonio GIOVINAZZI Alfa Romeo Racing1L

17  Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team1L

18  Sergio PEREZ Racing Point--

19  Lance STROLL Racing Point--

20  Romain GROSJEAN Haas F1 Team--