GP Μπαχρέιν: Θρίαμβος Verstappen, αστοχία για τον Leclerc, στο βάθρο ο Alonso!


Η πρεμιέρα της σεζόν βρήκε τον Max Verstappen άνετα νικητή στο Μπαχρέιν, με τον Charles Leclerc να εγκαταλείπει και τον Fernando Alonso να επιστρέφει στο βάθρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL
  • 5/3/2023

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έμεινε στην πρωτοπορία, με τον Perez να υπολείπεται του Leclerc, ενώ ο Hamilton κέρδισε δύο θέσεις ρίχνοντας τον Russel 6ο και τον Alonso 7o.

Ειδικά για τον Ισπανό, η οπισθοχώρηση ήρθε και εξαιτίας μίας μικροεπαφής με τον Stroll στην 4η στροφή.

Ο Verstappen άρχισε να ανοίγει τη διαφορά από τον Leclerc, που με τη σειρά του προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον Perez, ενώ ο Sainz έμενε κοντά στον Μεξικανό.

Ο Albon πιο πίσω είχε κερδίσει θέσεις, όντας 11ος μετά από 5 γύρους.

Γύρο με τον γύρο, ο Verstappen απομακρυνόταν από τον Leclerc, με την κατάσταση να σταθεροποιείται εντός της δεκάδας.

Ο Alonso άρχισε να φτάνει τον Russell, που φάνηκε να τον καθυστερεί ο Hamilton. Λίγο μετά, άρχισαν τα ελαστικά του Hamilton να τον εγκαταλείπουν, οπότε και μπήκε στα pits, με τον Ισπανό να προβιβάζεται 6ος.

Στον ίδιο γύρο, ο οδηγός της Aston Martin κατάφερε να περάσει τον Russell, κι ανέβηκε 5ος, εκεί που εκκίνησε. Ο οδηγός της Mercedes μπήκε στα pits και βγήκε πίσω από τον Hamilton.

Στον 14ο γύρο μπήκε στα πιτς κι ο Leclerc για τη μαλακή γόμα, κι ο Sainz, για τη σκληρή.

Ο Verstappen έβαλε κι αυτός τη μαλακή γόμα, με τον Alonso να επιλέγει τη σκληρή. Βγαίνοντας από τα pits, o Ισπανός έμεινε μπροστά από τον Russell, και πίσω από τον Hamilton.

Μετά τα pits, o Leclerc ήταν σχεδόν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen, με τον Ολλανδό να έχει τον ρυθμό να ανοίξει τη διαφορά.

Την ίδια στιγμή, ο Bottas έκανε την έκπληξη, όντας 7ος, ανάμεσα σε Alonso και Russell. Λίγο μετά, έχασε την θέση από τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε στη Mercedes.

Τον Φινλανδό πέρασε πιο μετά κι ο Stroll, για την 8η θέση.

Μπροστά, ο Leclerc είχε πια βρεθεί υπό πίεση από τον Perez, που «πέταγε» με τη μαλακή γόμα, και ήθελε οπωσδήποτε τη 2η θέση.  Ο Μεξικανός πέρασε τελικά στον 26ο γύρο.

Την ίδια στιγμή, ο Hamilton πήρε το ΟΚ να πιέσει, και έτσι άρχισε να ξεφεύγει του Alonso, που πλέον απείχε περί τα 2 δευτερόλεπτα από τον άλλοτε teammate του.

Και στον 31ο γύρο, ο οδηγός της Mercedes κλήθηκε στα pits για τη σκληρή γόμα, ενώ ο Alonso άρχισε να πιέζει για να κάνει το overcut.

Sainz και Russell έκαναν τα pit stops τους, με τον Βρετανό να βγαίνει και να χάνει την θέση από τον Stroll, που είχε πιο ζεστά ελαστικά και έκανε εύκολα το προσπέρασμα.

Κι ο Leclerc μπήκε στα pits, ξανά με τη σκληρή γόμα, στον 34ο γύρο, για να πάει έτσι ως το φινάλε. Τον ακολούθησε στον επόμενο γύρο ο Perez, βγαίνοντας μπροστά από τον Leclerc με άνεση.

Ήρθε μετά κι η σειρά του Alonso, που μένοντας έξω δεν κατάφερε να κάνει το overcut, άλλα άνοιξε τη διαφορά από τον Russell.

Στον 37ο γύρο έκανε τη δική του -τελευταία- στάση κι ο Verstappen, για τη σκληρή γόμα ως το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Η μάχη που όλοι είχαν στρέψει τα βλέμματά τους ήταν αυτή των Hamilton-Alonso για την 5η θέση. Και στον 39ο γύρο, ο Alonso έκανε μία τέλεια κίνηση στον αντίπαλό του στη Στροφή 10 και κέρδισε την θέση.

Ωστόσο, ο Hamilton δεν εγκατέλειψε τα όπλα, κι έμεινε κοντά στον αντίπαλό του.

Παράλληλα, ο Leclerc εγκατέλειψε από κινητήρα, με το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας να τίθεται σε ισχύ μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Με τον Sainz πια 3ο και τον Alonso 4ο, ο Ισπανός της Aston Martin πίεζε τον συμπατριώτη του με έπαθλο το βάθρο.

Και ο 42χρονος τα κατάφερε στον 46ο γύρο, ανεβαίνοντας 3ος.

Ο Sainz συνέχισε όμως να αμύνεται, αυτή τη φορά από τον Hamilton, που είχε τα ελαστικά να πιέσει για την 4η θέση.

Ο 7κις πρωταθλητής δεν τα κατάφερε, και έτσι έμεινε 5ος.

Μπροστά, ο Verstappen ανενόχλητος πήρε τη νίκη, την πρώτη της σεζόν στην πρεμιέρα, με τον Perez 2ο και τον Alonso στο 99ο βάθρο της καριέρας του!