GP Ολλανδίας: Ο λόγος που ο Hamilton έχασε από τον Verstappen στην επανεκκίνηση


Ο Lewis Hamilton έχασε γρήγορα την πρωτοπορία του αγώνα στο Zandvoort, μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο λόγος είναι απλός, και μπορούσε να αποφευχθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: MERCEDES MEDIA
  • 6/9/2022

Με την εγκατάλειψη του Valtteri Bottas από το Ολλανδικό Grand Prix στα τελευταία στάδια του αγώνα, η Mercedes πήρε την απόφαση να μην αλλάξει ελαστικά στον Lewis Hamilton, επιλέγοντας να τον κρατήσει στην πίστα όντας πρώτος, αλλά με τη μέση, όχι τη μαλακή γόμα που είχαν οι άμεσοι αντίπαλοί του.

Ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση, που εξόργισε τον Hamilton, όπως είπε στο team radio.

Ωστόσο, ο ίδιος ο οδηγός έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τον εαυτό του, θέτοντας εαυτόν σε δυσμενή θέση χάρη σε μία ρύθμιση στον κινητήρα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TheRace.com, απογοητευμένος από την απόφαση της ομάδας να μην του αλλάξει ελαστικά, ο Hamilton άρχισε να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις του τιμονιού, και καταλάθος άλλαξε το mode του κινητήρα σε ένα πολύ πιο αδύναμο, δίνοντας την ευκαιρία στον Max Verstappen να τον προσπεράσει πριν καν φρενάρουν για την πρώτη στροφή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hamilton κάνει λάθος με κάποιον διακόπτη στο τιμόνι του. Στο περυσινό GP Αζερμπαϊτζάν, ο Βρετανός ξέχασε να αλλάξει την κατανομή της πέδησης πριν την επανεκκίνηση μετά την κόκκινη σημαία, έχοντας το 75% στα εμπρός φρένα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τους μπροστά τροχούς του φτάνοντας στην πρώτη στροφή.