GP Ουγγαρίας - FP3: Πρώτος ο Hamilton, οριακά πίσω ο Verstappen


Η μάχη για τις κατατακτήριες φαίνεται πως θα είναι κλειστή, με τον Lewis Hamilton λιγότερο από 1 δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Max Verstappen στο FP3 του Ουγγρικού GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: MERCEDES MEDIA SITE
  • 31/7/2021

Με τις θερμορκασίες να παραμένουν αρκετά υψηλές, η χθεσινή εικόνα συνεχίστηκε σε γενικές γραμμές και σήμερα, στην «πρόβα» των κατατακτήριων.

Ο Lewis Hamilton πέρασε πρώτος στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, δείχνοντας πως η Mercedes έχει «ζωή» σε αυτήν την κλειστή πίστα, που θεωρητικά θα έπρεπε να ευνοεί σαφώς τη Red Bull.

Κι οι Αυστριακοί, όμως, δεν είναι μακριά. Ο Max Verstappen έμεινε 2ος, για μόλις 0.088 δλ. από τον μεγάλο του αντίπαλο.  

Τρίτος έμεινε ο Valtteri Bottas, που μοιάζει να έχει χάσει κάπως έδαφος σε σχέση με τον teammate του.

Η διαδικασία διεκόπη για μερικά λεπτά προς το τέλος, εξαιτίας της σφοδρής επαφής του Mick Schumacher με τις μπαριέρες στην έξοδο της Στροφής 11, όταν σε γρήγορο γύρο έχασε το πίσω μέρος. Ευτυχώς ο οδηγός βγήκε σώος και αβλαβής από το μονοθέσιο, ενώ εκείνο μάλλον είναι πολύ χτυπημένο για να μπορέσει να είναι έτοιμο για τις κατατακτήριες.

Ο Carlos Sainz πλασαρίστηκε 4ος. Ο Ισπανός έχει αλλάξει αρκετά μέρη από τη μονάδα ισχύος του, και μοιάζει αρκετά ανανεωμένος. Πίσω του, ο Charles Leclerc, που συνθέτει μία πολύ καλή εικόνα για τη Ferrari.

Σημαντική πρόοδο σημείωσαν οι McLaren, με τον Lando Norris 6ο και τον Daniel Ricciardo 8ο.

Χαμηλά συνέχισε να κινείται ο Sergio Perez, στην 7η θέση, μακριά από αυτό που φαίνεται να μπορεί να προσφέρει η RB16B.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: