GP Ουγγαρίας - Κατατακτήριες: Hamilton pole νο. 101 με στόχο τη νίκη νο.100!


Ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει πρώτος τον αυριανό αγώνα στο Hungaroring, κάνοντας το 1-2 για τη Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 31/7/2021

Στο Q1, ο Verstappen πήρε το προβάδισμα έναντι των Hamilton και Bottas, ενώ ο Sainz συνέχισε δυνατά με την 4η θέση στο πρώτο 18λεπτο.

Ενδιαφέρον είχε η μάχη για την πρόκριση στη 15άδα, με τον Russell να μην μπορεί για πρώτη φορά φέτος να περάσει στη δεύτερη φάση των κατατακτήριων, ενώ κι ο Schumacher αποκλείστηκε μετά το ατύχημα που είχε στο FP3 και την αδυναμία της Haas να έχει έτοιμο εγκαίρως το μονοθέσιό του.

Μαζί με τους δύο νεαρούς αποκλείστηκαν κι οι Tsunoda, Latifi και Mazepin.

Στο Q2, η μέση γόμα ήταν το ελαστικό επιλογής για τις Mercedes και Red Bull, με τις ομάδες του midfield να μη ρισκάρουν με άλλη γόμα πέραν της μαλακής, καθώς οι διαφορές εκεί είναι ελάχιστες.

Ο Hamilton προηγήθηκε του Leclerc και του Verstappen αυτή τη φορά, θέτοντας τις βάσεις για ένα δυνατό Q3.

Η διαδικασία δε κύλησε ομαλά, πάντως, με τον Sainz να χάνει τον έλεγχο της SF21 και να χτυπά την εμπρός πτέρυγά του στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να βγει προσωρινά η κόκκινη σημαία, και την πρόωρη αποχώρηση του Ισπανού από τη διαδικασία.

Με την επιστροφή στη δράση, έμεναν 6:40 για τη λήξη του session, οπότε όλοι όσοι ήθελαν να βελτιώσουν, επέστρεψαν γρήγορα στην πίστα. 

Έκανε την έκπληξη ο Verstappen, που έβαλε τη μαλακή γόμα τελικά και έκανε τον ταχύτερο χρόνο με μεγάλη διαφορά.

Στη μάχη για τη δεκάδα, ο Ricciardo έμεινε οριακά εκτός, όπως κι οι Stroll, Raikkonen, Giovinazzi και -φυσικά- Sainz.

Στο Q3 πλέον, το «πρώτο αίμα» έριξε ο Hamilton, με τον Bottas 2ο και τον Verstappen 3ο. Πίσω τους ο Perez, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Leclerc.

Στις δεύτερες προσπάθειες, κανείς δεν μπόρεσε να βελτιώσει από τους προπορευόμενους, ενώ ο Perez δεν πρόλαβε να περάσει τη γραμμή εγκαίρως για να αρχίσει την προσπάθειά του.

Πίσω, ο Norris κι ο Gasly πέρασαν τον Leclerc, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Ocon, Alonso και Vettel.

Αναλυτικά η κατάταξη για τον αυριανό αγώνα: