GP Ρωσίας - FP1: Ξεκίνημα με Bottas


O Valtteri Bottas προηγήθηκε στην εναρκτήρια διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Σότσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 24/9/2021

Οδηγοί κι ομάδες βρήκαν τα πατήματά τους στην πίστα του Σότσι, που μετά τη χθεσινή καταρρακτώδη βροχή, είχε στεγνώσει με τον ήλιο να λάμπει πάνω από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Valtteri Bottas έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο 60λεπτο των δοκιμών, όντας δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Lewis Hamilton.

Τρίτος ήρθε ο Max Verstappen, που υπενθυμίζεται πως έχει ποινή τριών θέσεων για το grid του αγώνα της Κυριακής, μετά το συμβάν με τον Hamilton στη Μόντσα. Επιπλέον, η Red Bull τόνισε πως θα αποφασίσει μετά τις κατατακτήριες για το αν θα αλλάξει κινητήρα στον Ολλανδό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Αυτός που σίγουρα θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid είναι ο Charles Leclerc, με τον νέο κινητήρα της Ferrari στην πλάτη του, που τελείωσε τη διαδικασία στην 4η θέση.

Ο Sebastian Vettel ακολούθησε για λογαριασμό της Aston Martin, ενώ για τη Ferrari στη δεκάδα ήταν κι ο Carlos Sainz, πίσω και από τον Pierre Gasly.

Ενδιαφέρον το ορόσημο που φτάνει η ομάδα με έδρα της Faenza (όπως κι αν ονομαζόταν ανά τα χρόνια), αφού συμπληρώνει 300 Grand Prix στη Formula 1.

Ξανά στην κατάταξη, ο Lando Norris ήταν 8ος, μπροστά από τον Sergio Perez που και πάλι ξεκίνησε δύσκολα το τριήμερο.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Fernando Alonso.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: