GP Ρωσίας: Μία ακόμα pole position για τον Hamilton


Για άλλη μια φορά ο Hamilton δείχνει ότι δεν έχει αντίπαλο φέτος -πέρα από τον εαυτό του- παίρνοντας την pole σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο αγώνα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2020

Η πίστα στο Σότσι δεν έφερε σημαντικές ανακατατάξεις σε όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα, με τον Hamilton να κάνει έναν εξωπραγματικό χρόνο, και να παίρνει και την pole αλλά και το ρεκόρ πίστας από τον Bottas. Πρόκειται για την 96η pole για τον Hamilton και την 2η στην συγκεκριμένη πίστα. 

Ο Hamilton πάντως παραλίγο να μείνει έξω δεκάδας λόγω του ότι ακυρώθηκε ο γύρος του επειδή βγήκε έξω από την πίστα, όμως για ελάχιστα δευτερόλεπτα κατάφερε τελικά να πάρει χρόνο. Αυτό όμως άλλαξε την στρατηγική του για αύριο, και θα εκκινήσει με μαλακή γόμα, κάτι που ίσως έχει την σημασία του στην εξέλιξη του αυριανού αγώνα. 

Στην δεύτερη θέση θα εκκινήσει ένας εκπληκτικός Verstappen μπαίνοντας ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τον Βottas να ξεκινά από την τρίτη θέση. Μένει να δούμε τι θα φέρει η αλλαγή στρατηγικής σχετικά με τα λάστιχα του Hamilton και τι θα σημαίνει αυτό στον αγώνα.

Την δεκάδα κλείνουν οι Perez με Racing Point (εξαιρετική επίδοση), ο Ricciardo με μία από τις δύο πολύ βελτιωμένες Renault, ο Sainz με McLaren, ο Ocon με την άλλη Renault, ο Norris με McLaren, ο Gasly με AlphaTauri και ο Albon Red Bull.

Eκτός δεκάδας (και γενικότερα... εκτός) οι Ferrari που αντιμετώπισαν προβλήματα σταθερότητας και ελπίζουν μόνο σε στραβοπατήματα των υπολοίπων για να δουν κάποιες καλύτερες θέσεις.

Εν αναμονή του αυριανού αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες και τις στρατηγικές των ελαστικών να έχουν την δική τους μεγάλη σημασία στην συγκεκριμένη πίστα. Και βέβαια με το ενδιαφέρον όλων για το τι θα γίνει με το ρεκόρ του Schumacher και αν ο Hamilton τον ξεπεράσει.